Overslaan en naar de inhoud gaan

Verzakkingsgevaar door muizeninvasie Sint Annamolen Weert

Geplaatst opvrijdag 1 maart 2019 - 15:52

De Sint Annamolen in Weert heeft te maken met een serieus muizenprobleem. De dieren zijn in dusdanig grote aantallen aanwezig dat er verzakkingen optreden.

Rond de molen in de wijk Keent zitten volgens Stichting Sint Annamolen honderden muizen. "We zijn maar gestopt met tellen", legt secretaris Vincent van den Berg uit. "Het zijn zeker honderden muizenholletjes. Het lijkt hier wel op een Emmentaler-kaas. Maar het vreemde is dat ze niet in de molen zelf zitten."

Verstappen
De holletjes zorgen inmiddels voor verzakkingen op de molenberg, die rond de molen ligt. "We zijn bang dat mensen zich verstappen, dus er moet een oplossing komen. We hebben een molenbouwer gesproken, maar ook die had dit nog nooit gezien. We hebben geen idee hoe we dit moeten aanpakken."

Muizenappartement
Bang voor het verzakken van de molen zelf, is Van den Berg niet: "Die staat op harde grond. De molenberg is tegen de molen aangeworpen, dus het gebouw zelf loopt geen gevaar. De berg zelf is een ander verhaal; het heeft een stevige buitenlaag, maar van binnen is het een waar muizenappartement."

Warme zomer
Hoe de muizen massaal naar het molengebied zijn gekomen, is voorlopig gissen. "Het is een probleem van de laatste twee jaar", weet Van den Berg. "Waarschijnlijk door de warme en droge zomers die we hebben gehad."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen