Overslaan en naar de inhoud gaan

Verzakkingsgevaar door muizeninvasie Sint Annamolen Weert

Geplaatst opvrijdag 1 maart 2019 - 15:52

De Sint Annamolen in Weert heeft te maken met een serieus muizenprobleem. De dieren zijn in dusdanig grote aantallen aanwezig dat er verzakkingen optreden.

Rond de molen in de wijk Keent zitten volgens Stichting Sint Annamolen honderden muizen. "We zijn maar gestopt met tellen", legt secretaris Vincent van den Berg uit. "Het zijn zeker honderden muizenholletjes. Het lijkt hier wel op een Emmentaler-kaas. Maar het vreemde is dat ze niet in de molen zelf zitten."

Verstappen
De holletjes zorgen inmiddels voor verzakkingen op de molenberg, die rond de molen ligt. "We zijn bang dat mensen zich verstappen, dus er moet een oplossing komen. We hebben een molenbouwer gesproken, maar ook die had dit nog nooit gezien. We hebben geen idee hoe we dit moeten aanpakken."

Muizenappartement
Bang voor het verzakken van de molen zelf, is Van den Berg niet: "Die staat op harde grond. De molenberg is tegen de molen aangeworpen, dus het gebouw zelf loopt geen gevaar. De berg zelf is een ander verhaal; het heeft een stevige buitenlaag, maar van binnen is het een waar muizenappartement."

Warme zomer
Hoe de muizen massaal naar het molengebied zijn gekomen, is voorlopig gissen. "Het is een probleem van de laatste twee jaar", weet Van den Berg. "Waarschijnlijk door de warme en droge zomers die we hebben gehad."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen