Overslaan en naar de inhoud gaan

Verzakking vond plaats tijdens onderzoek naar mijnschacht

Geplaatst opdonderdag 23 juli 2020 - 12:32

De oude mijnschacht die donderdagochtend in Kerkrade een verzakking veroorzaakte, werd op dat moment onderzocht. Dat zegt wethouder Dion Schneider.

"We zijn als gemeente op zoek naar oude mijnschachten. Normaal ontstaan er geen problemen, maar bij het lokaliseren van deze is het dus misgegaan", zegt de wethouder. De verzakking vond plaats in de Franciscanerstraat. "Er is nu een gat van ongeveer een meter diep", stelt Schneider.

Video: L1/Fer Traugott

Lees ook: Wegverzakking Kerkrade: oude mijnschacht oorzaak

80 bewoners
Inmiddels zijn 80 bewoners geëvacueerd. "Het is nog niet duidelijk wanneer zij naar huis kunnen." Volgens Schneider is de kans klein dat dat in de loop van de dag al kan. Hij verwacht namelijk dat het onderzoek naar de oorzaak, de ernst en de gevolgen van de verzakking nog de hele dag duurt. Een mijndeskundige is inmiddels ter plaatse.

Sinkhole Track 23-07-2020
Foto: Track'88

"Enexis en WML zijn bezig om leidingen af te sluiten", zegt Schneider. Volgens hem onderzoeken zij ook of er leidingen, zoals gasleidingen, zijn geraakt als gevolg van de verzakking.

" width="100%" height="450" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen