Overslaan en naar de inhoud gaan

Verzakkende hoogspanningsmast in Meerssen gestut

Geplaatst opdinsdag 11 juli 2017 - 16:32

Een hoogspanningsmast in Meerssen die dreigde weg te zakken, is met succes gestut. Met cement is een aantal lege holtes in de grond gevuld.

Daarmee moeten de masten in het gebied IJzeren Kuilen overeind blijven.

Waterwingebied
Uit voorzorg had de Waterleiding Maatschappij Limburg een drietal pompen in het waterwingebied uitgezet. Doordat WML water onttrekt aan de bodem, worden bestaande holtes in de
kalksteenlagen groter. Daardoor dreigde de bodem te verzakken rond de elektriciteitsmast, zo concludeerde netbeheerder Tennet.

Cement
Drie holtes werden vorig jaar al gevuld met een mengsel van water en cement, de vulling van de laatste holte is vandaag afgerond. "Een scan van de bodem leerde dat actie noodzakelijk was tussen
Schoonbron en Limmel", zo meldt een woordvoerder van Tennet aan L1.

Voldoende capaciteit
Het uitschakelen van de pompen heeft vooralsnog de watervoorziening voor de regio Maastricht niet in gevaar gebracht. "We hebben ruim voldoende capaciteit om het wegvallen van drie pompen bij IJzeren Kuilen te compenseren. Zelfs in deze periode waarin veel water wordt gebruikt, voorzien we geen problemen", zo zegt een woordvoerder van WML.

De Waterleiding Maatschappij Limburg heeft om garanties gevraagd dat de gebruikte materialen het grondwater in Meerssen niet zullen vervuilen. Zodra het cement hard geworden is, gaan die drie uitgeschakelde pompen weer aan.

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op l1.nl.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen

Gerelateerde berichten

Ophef over langs A73 opgehangen pop: 'Gruwelijke grap'
Dieven slaan 'kapitale' slag in Rothem
Belgen op koude winterdagen toch niet zonder stroom
Grote stroomstoring Zuid-Limburg voorbij
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen