Overslaan en naar de inhoud gaan

Verwoestende brand SV Panningen: 'Slecht van geslapen'

Geplaatst opvrijdag 26 maart 2021 - 17:01

Voorzitter Peter Wulms van SV Panningen heeft er afgelopen nacht slecht van geslapen dat een brand donderdagavond deels de kantine, kleedlokalen en het dak heeft verwoest.

"Ik heb lang wakker gelegen over wat er is gebeurd en heb me afgevraagd wat de oorzaak is." Het vermoeden bestaat dat de brand in de meterkast van het gebouw is ontstaan, maar onderzoek moet dat nog uitwijzen.

Lichtmasten uitgevallen
Assistent-trainer Sjaak de Bruijn ontdekte de brand. "Om 20:10 uur vielen alle lichtmasten uit", vertelde hij donderdagavond aan Omroep P&M. "Ik ben naar de meterkast gegaan. Ik zag een enorme rookontwikkeling rondom de meterkast." Binnen een paar minuten sloegen de vlammen uit het dak. De Bruijn belde meteen de brandweer, die er nog geen vijf minuten later was. Tijdens het blussen raakte een brandweerman lichtgewond.

Lees ook: Brandweerman gewond bij blussen kantine SV Panningen

Complete dak
Voorzitter Wulms nam vrijdagmorgen poolshoogte in het zwaar gehavende complex. "Met name de nieuwbouw en kantine zijn verwoest", vertelt hij. Dat deel van het complex werd in 2016 nieuw gebouwd. "De vraag is wat beschadigd is en vervangen moet worden." Het antwoord heeft de voorzitter nog niet; dat zal pas na het bezoek van een expert duidelijk worden. "Gisteren heb ik gehoord dat het complete dak vervangen moeten worden. En de hele kantine, zoals de inrichting en de keuken en de bar, heeft allemaal roet- en waterschade. Dat hele stuk heeft veel geleden."

Video: L1

Afbreken en opbouwen
De brand komt hard aan bij de leden van de voetbalclub. "De hele vereniging staat er heel goed voor", zegt Wulms. "Het loopt allemaal heel goed met de commissies. Wat dat betreft hadden we de zaak op de rit. Nu moeten we weer van voren af aan beginnen. En weer gaan afbreken en opbouwen."

Tranen in ogen
Vrijwilligers van de club kwamen vrijdagochtend ook een kijkje nemen. "Ik ben blij dat merendeel er nog staat", reageert Ves Jacobs. "We hebben er te veel herinneringen aan. Als het in een keer weg was... Dan springen je de tranen in de ogen. Dat zullen er wel heel veel hebben gehad." Desondanks heeft de voorzitter er vertrouwen in dat de voetbalclub er bovenop komt. "Wat dat betreft ben ik positief ingesteld."

De verwoestende brand heeft overigens geen gevolgen voor de trainingen. Die gaan vooralsnog gewoon door. De club zorgt wel voor toiletten, een hekwerk en een noodaggregaat, en dat de ballen opgepompt kunnen worden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen