Overslaan en naar de inhoud gaan

Verwoestende brand Schimmert door accu van scooter

Geplaatst opwoensdag 23 mei 2018 - 22:00

In een woonboerderij in Schimmert is woensdagavond een zeer grote brand uitgebroken.

De brandweer is met groot materieel aanwezig bij het pand aan de Kruisstraat. De eerste melding kwam rond 21:45 uur binnen.

Ontploffingen
Het vuur woedt in de woonboerderij en in een kleine loods daarachter. Ook leek het erop dat een grotere loods niet kon ontkomen aan de vlammen, maar dat is uiteindelijk wel voorkomen. Aangezien de voorgevel van de boerderij op instorten zou staan, werd een ladderwagen opgeroepen om het vuur van bovenaf te bestrijden.

Ontploffingen
Bij de brand zijn ontploffingen ontstaan door gas in een busje op de binnenplaats van de boerderij. Enexis is opgeroepen om het gas af te sluiten. E zijn geen hoge concentraties gevaarlijke stoffen gemeten.

De tekst gaat verder onder de video's.

Bluswater
De spuitgasten hebben beperkt bluswater ter beschikking, maar volgens de woordvoerder genoeg om het vuur onder controle te krijgen. Om de vlammen te kunnen doven zijn waterwagens en een grootwatertranssport opgeroepen. De brandweer verwacht dat de omliggende woningen geen schade oplopen.

Rookwolken
In de omgeving zijn ook dikke zwarte rookwolken te zien. De brandweer adviseert omwonenden om ramen en deuren te sluiten, indien er last is van de stank of rookoverlast. De rook trekt vooral richting Ulestraten en Maastricht-Oost, aldus de brandweer.

Bij de brand is niemand gewond geraakt. De bewoner van het brandende pand meldt dat de lithium accu van een elektrische scooter vlam vatte en de grote brand uiteindelijk veroorzaakte.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen