Overslaan en naar de inhoud gaan

Verwoestende brand Schimmert door accu van scooter

Geplaatst opwoensdag 23 mei 2018 - 22:00

In een woonboerderij in Schimmert is woensdagavond een zeer grote brand uitgebroken.

De brandweer is met groot materieel aanwezig bij het pand aan de Kruisstraat. De eerste melding kwam rond 21:45 uur binnen.

Ontploffingen
Het vuur woedt in de woonboerderij en in een kleine loods daarachter. Ook leek het erop dat een grotere loods niet kon ontkomen aan de vlammen, maar dat is uiteindelijk wel voorkomen. Aangezien de voorgevel van de boerderij op instorten zou staan, werd een ladderwagen opgeroepen om het vuur van bovenaf te bestrijden.

Ontploffingen
Bij de brand zijn ontploffingen ontstaan door gas in een busje op de binnenplaats van de boerderij. Enexis is opgeroepen om het gas af te sluiten. E zijn geen hoge concentraties gevaarlijke stoffen gemeten.

De tekst gaat verder onder de video's.

Bluswater
De spuitgasten hebben beperkt bluswater ter beschikking, maar volgens de woordvoerder genoeg om het vuur onder controle te krijgen. Om de vlammen te kunnen doven zijn waterwagens en een grootwatertranssport opgeroepen. De brandweer verwacht dat de omliggende woningen geen schade oplopen.

Rookwolken
In de omgeving zijn ook dikke zwarte rookwolken te zien. De brandweer adviseert omwonenden om ramen en deuren te sluiten, indien er last is van de stank of rookoverlast. De rook trekt vooral richting Ulestraten en Maastricht-Oost, aldus de brandweer.

Bij de brand is niemand gewond geraakt. De bewoner van het brandende pand meldt dat de lithium accu van een elektrische scooter vlam vatte en de grote brand uiteindelijk veroorzaakte.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts