Overslaan en naar de inhoud gaan

Verwijten alom: Fortuna en Oliseh komen er niet uit

Geplaatst opdinsdag 20 maart 2018 - 18:43

Ondanks een oproep van de arbitragecommissie van de KNVB om nog een keer om tafel te gaan zitten, blijven Fortuna Sittard en de op non-actief gestelde trainer Sunday Oliseh lijnrecht tegenover elkaar staan.

De commissie schorste dinsdagavond nadat de verwijten over en weer waren gevlogen de zitting voor een halfuur, in de hoop dat Fortuna en Oliseh samen tot een oplossing konden komen. Dat bleek tevergeefs.

Illegale praktijken
De oefenmeester werd in februari op non-actief gezet door de clubleiding, maar daar nam de Nigeriaan geen genoegen mee. Fortuna schakelde daarop de KNVB in, ook omdat Oliseh de club betichtte van illegale praktijken.

Imagoschade
​Oliseh wilde zijn baan als hoofdcoach behouden, eiste een rectificatie van artikelen die bij enkele media verschenen én hij wees op de imagoschade die hij zou hebben opgelopen. Ook zou hij bij een promotie van Fortuna een bonus van ongeveer een ton mislopen. Van een verstoorde arbeidsrelatie zou volgens hem geen sprake zijn geweest.

Lees ook: Oliseh laakt berichtgeving: 'Vreemd en triest'

Zwart geld
De advocaat weidde daarnaast uit over een 'zwarte' bonus die Fortuna-spelers na de thuiswedstrijd tegen Emmen afgelopen januari (1-2 verlies) zouden krijgen. Contant. Volgens de jurist protesteerde Oliseh daartegen, net zoals hij dat deed op een eerder moment toen clubeigenaar Gün voorgesteld zou hebben om een deel van Oliseh’s salaris eveneens cash uit te betalen.

Pesterijen
Volgens de lezing van Oliseh is de oefenmeester sindsdien weggepest. Zo zou hij een brief van een Fortuna-advocaat hebben gekregen, stroomde er geen warm water meer uit de douche en kreeg hij slecht eten voorgeschoteld. De pesterijen zouden ook zijn ingegeven door Oliseh’s kritiek op Fortuna’s transferbeleid.

Schuurs
Fortuna stelde dat de interne problemen lange tijd door de goede prestaties op het veld minder aan het licht kwamen. De club kwam ook op de proppen met een schriftelijke verklaring van aanvoerder Perr Schuurs, die daarin stelt dat de spelers nu weer kunnen presteren doordat de sfeer bij de club significant verbeterd is.

De reservespelers Lars Hutten, Ufukcan Engin en Luc Tinnemans zouden al eerder hun beklag hebben gedaan, onder meer na Oliseh’s laatdunkende uitlatingen over de breedte van zijn selectie. In totaal zijn er negentien ondertekende belastende verklaringen tegen de coach.

Lees ook: Sunday Oliseh sneert: 'Twaalf spelers niet voldoende'

Vechten
Volgens de club zijn, als gevolg van Oliseh’s dicatoriale bewind, meerdere personen opgestapt. Het gaat onder meer om een keeperstrainer en een verzorger, maar ook om assistent-coach Tiny Ruijs en de nu aan De Graafschap verhuurde spits Sjoerd Ars. Die laatste verklaarde dat ‘spelers als honden werden behandeld’. De nieuwe keeperstrainer, Sieb Dijkstra, zou bovendien door Oliseh zijn uitgedaagd om met hem te vechten.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen