Overslaan en naar de inhoud gaan

Verwarring over speelschema bij Demi Schuurs

Geplaatst opzaterdag 28 maart 2020 - 15:26

Tennisster Demi Schuurs weet niet hoe haar seizoen er verder uit gaat zien nu bijvoorbeeld Roland Garros is verzet.

Schuurs kreeg deze week te horen dat de Olympische Spelen uitgesteld zijn vanwege de uitbraak van het coronavirus.

Vraagtekens
Al eerder werd bekend dat Roland Garros vanwege het coronavirus wordt verzet naar september. En dat roept vraagtekens op bij Schuurs. "Dat zou betekenen dat we in september eerst de US Open spelen op hardcourt en een week later op gravel Roland Gaross. Ik heb geen idee hoe ze dat gaan doen. Want normaal in die periode zijn de toernooien in Aziƫ. Die wedstrijden kunnen dus ook niet doorgaan."

Video: L1

Gekkenwerk
De spelersvakbond van de ATP, de belangenbehartiger van het mannentennis, liet al weten niet blij te zijn met de nieuw gekozen datum van het Franse graveltoernooi. "Dit is gekkenwerk. Roland Garros komt met de mededeling dat het toernooi wordt gespeeld direct na de US Open, zonder enig overleg met de spelers of de ATP gevoerd te hebben. We hebben niks te zeggen in onze sport", schreef tennisser Vasek Pospisil die in de spelersraad van de ATP zit.

Onrustig
Ook Schuurs vindt dat gezondheid voorop staat en daarom legt ze zich neer bij alle maatregelen die zijn opgelegd om het coronavirus niet verder te verspreiden. Ze probeert er het beste van te maken in haar eigen woonkamer. Iedere dag traint ze op haar gymmatje en rent ze een rondje door de stad om fit te blijven. "Het lastige is dat je niet weet waar je aan toe bent. Wanneer mag je weer trainen? Wanneer mag je weer reizen? Het maakt me een beetje onrustig. Enige voordeel is dat ik geen punten misloop op mijn concurrentie, want niemand kan spelen."

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen