Overslaan en naar de inhoud gaan

Verwarrend verkeersbord Rimburg aangepast

Geplaatst opdinsdag 10 november 2020 - 13:40

De gemeente Landgraaf heeft het verkeersbord dat voor veel verwarring in Rimburg zorgt, aangepast. Daarnaast gaat wethouder Freed Janssen de politie verzoeken vaker een oogje in het zeil te houden en te controleren of mensen de borden negeren.

"Niet om boetes uit te schrijven, maar vooral om mogelijke onduidelijkheden te verduidelijken en om de extra overlast voor de inwoners te beperken", zegt hij in een reactie.

Verwarring
In Rimburg wordt de grote weg door het dorp aangepakt. De riolering wordt vervangen en de weg wordt in een nieuw jasje gestoken. Door deze renovatie is het dorp al wekenlang onbereikbaar. De inwoners van het dorp zelf weten de weg, maar mensen die er nooit komen zijn aangewezen op omleidingsborden. En die zorgen voor de nodige verwarring.

Lees ook: Verkeersbord Rimburg schept verwarring

Bord aangepast
Een gemeentewoordvoerder legt uit dat het bord is aangepast. Zo mogen fietsers nu wél rechtsaf slaan richting de Scherpenselermolenweg. Met het verwijderen van het voor-fietsers-verboden gedeelte denkt de gemeente dat het voor weggebruikers wel duidelijk is welke route er gevolgd moet worden.

Reeks borden
Verder legt ze uit dat het bord het laatste is in een serie borden om mensen wegwijs te maken als ze richting Rimburg rijden. Volgens de gemeentewoordvoerder staan zowel aan de Duitse als aan de Nederlandse borden dat de doorgaande weg is afgesloten. "Ook staan vanaf die punten duidelijke omleidingsroutes aangegeven", zegt ze.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen