Overslaan en naar de inhoud gaan

Verwarde Venrayse mensen niet langer in cel

Geplaatst opdinsdag 27 oktober 2015 - 16:57

Mensen in Venray die ernstig in de war zijn, hoeven niet langer onder begeleiding van agenten met een busje naar een politiecel in Venlo worden gebracht, waar ze moeten wachten tot een psychiater hen onderzocht heeft.

De omslachtige werkwijze zorgde voor veel stress bij de mensen en legde een zware claim op de inzet van de politie in de regio Venray-Gennep.

Vier agenten
"Per jaar zijn zeker drie tot vier agenten fulltime bezig met het op en neer rijden naar Venlo", aldus burgemeester Hans Gilissen van Venray. Voortaan vindt de beoordeling bij Vincent van Gogh in Venray plaats, een instelling voor geestelijke gezondheidszorg.

Steeds meer overlast
Vanwege de aanwezigheid van deze instelling voor psychiatrische patiënten herbergt Venray van oudsher meer mensen die verward zijn. Zij veroorzaken steeds meer overlast, omdat het beleid is dat ze zolang mogelijk thuis moeten blijven wonen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Geriater GGZ-instelling Van Gogh Venray verzweeg tuchtzaak
Omstreden geriater weg bij Vincent van Gogh
Tweede tuchtzaak tegen geriater GGZ-instelling Venray
Gezondheidszorg, Ouderen
Tuchtcollege berispt geriater Vincent van Gogh Venray
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen