Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Verwarde ex-militair Maastricht aangehouden

Geplaatst opwoensdag 18 november 2015 - 8:08

De ex-militair die woensdagochtend dreigde zich in zijn woning in Maastricht op te blazen, is aangehouden.

De man raakte bij de inval door een arrestatieteam niet gewond. Na controle in een ambulance is hij afgevoerd door de marechaussee. De man zit vast.

Amby
De politie viel om 8:00 uur in de ochtend de woning binnen aan het Severenplein in de wijk Amby, waar de veteraan zich had verschanst. De man had gedreigd de gaskraan open te draaien, om zo een explosie te veroorzaken. De veteraan had zelf de politie gebeld.

Lees ook: Verwarde ex-militair dreigt zichzelf iets aan te doen

Afghanistan
Na aanhouding bleek dat de gaskraan in de woning niet was opengezet. De man was alleen aanwezig in het huis. Hij lijdt aan een posttraumatische stressstoornis na zijn uitzendingen naar Afghanistan, en dreigde al eerder zichzelf iets aan te doen.

Omwonenden
Uit voorzorg werden 17 woningen ontruimd rond het pand waar de man zich had verschanst. Ook werd de omgeving afgezet. Na aanhouding van de man werd de omgeving weer vrijgegeven. Na een korte bijpraatsessie konden de omwondenden weer terug naar huis.

Foto: Jean-Pierre Geusens
Foto: Pjotr Bos
Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Politie zoekt in vijver naar vermiste vrouw
Maastrichtse inbrekersbende opgerold dankzij ipad
Ex-militair dreigt zichzelf iets aan te doen in Maastricht
Arrestatieteam grijpt in bij verwarde man in Maastricht
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen