Overslaan en naar de inhoud gaan

Verwachte vrieskou: winterregeling daklozen gaat in

Geplaatst opmaandag 20 januari 2020 - 19:38

Vanwege de vrieskou wordt in Zuid-Limburg de winterregeling voor daklozen ingesteld. De komende nachten daalt de temperatuur tot enkele graden onder nul.

Op dagen dat de regeling van kracht is, kunnen daklozen gratis overnachten in maatschappelijke opvangvoorzieningen van MOVEOO, het Leger des Heils en Levanto. De centra zijn bovendien langer open én iedereen wordt binnengelaten. Als de toeloop groot is, worden er extra slaapplaatsen ingericht.

Gevaarlijk
De winterregeling voor daklozen gaat van kracht als het vanwege de kou te gevaarlijk is om buiten te slapen. Dat gebeurt bijvoorbeeld als het vriest of als het erg koud is in combinatie met een harde wind of langdurige regen. Bij zulk weer kunnen mensen sneller onderkoeld raken en overlijden. Hulpverleners letten op zulke dagen extra op mensen die geen dak boven hun hoofd hebben. Zodra de temperatuur weer naar 'veilige' waarden stijgt, is de regeling niet meer van kracht.

Aan de winterregeling in Zuid-Limburg doen politie, gemeenten, opvangorganisaties, Mondriaan en het Zuyderland-ziekenhuis mee. De GGD coördineert de regeling.

Lees hier het weerbericht

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen