Overslaan en naar de inhoud gaan

Verwaarloosde vogels uit Beek krijgen nieuw leven

Geplaatst opwoensdag 29 augustus 2018 - 10:32

Van de 200 in beslag genomen dieren van De Huisdier Gigant in Beek, krijgen 151 een nieuw leven bij het vogelopvangcentrum in Dalen (Drenthe).

Volgens het Comité Dierennoodhulp hebben 46 dieren het niet overleefd en zijn er drie nog ziek. De dieren werden eind juni weggehaald bij De Huisdier Gigant waar de dieren in te kleine verblijven leefden en ondervoed waren. "De dierenwinkel verkocht de dieren via Marktplaats onder verschillende namen", zegt de organisatie.

Achtergebleven
De dierenpolitie heeft niet alle dieren van de winkel meegenomen.
De dieren die in beslag zijn genomen zijn vooral jonge ganzen, hanen, hennen, duiven en kwartels. Het Comité Dierennoodhulp zegt dat er nog veel andere dieren zoals knaagdieren zijn achtergebleven. De eigenaar krijgt voor de achtergebleven dieren nog een kans om de leefomstandigheden te verbeteren. De dierenpolitie gaat nog langs voor hercontrole.

Luister ook: Verwaarloosde vogels uit Beek opgevangen in Drenthe

Proces-verbaal
Ook de 151 dieren die een nieuw leven krijgen, zijn nog niet helemaal aangesterkt. Veel zijn er nog mager en zwak. De eigenaar van de dierenwinkel kreeg een proces-verbaal, maar het is nog niet duidelijk of hij ook voor de rechter moet komen.

Volgens het Comité Dierennoodhulp adverteert de eigenaar alweer onder een nieuwe schuilnaam.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV