Overslaan en naar de inhoud gaan

Verwaarloosde pony's en ezels in beslag genomen

Geplaatst opvrijdag 4 mei 2018 - 20:15

In Klimmen zijn verwaarloosde pony's en ezels in beslag genomen bij de Stichting Ponyopvang in Klimmen.

Deze organisatie staat al langer op de radar van dierenactivisten.

Kleinvee
Karen Soeters van AnimalsToday onderzocht de toestand van de ezels, pony's en het kleinvee afgelopen weekeinde zelf nadat ze al driekwart jaar klachten binnen kreeg over de ponyopvang. Aanvankelijk wilde het Openbaar Ministerie (OM) alleen de eigenaren beboeten voor de verwaarlozing. Maar dat betekende dat de dieren niet geholpen konden worden.

Vervuilde wei
Daarop zetten dierenactivisten alles in het werk om de dieren toch weg te halen uit Klimmen. Deze week is dat gebeurd. Karin Soeters van AnimalsToday noemt het een schrijnende situatie en trof dieren aan die veel te mager waren en waar geen voer of water voorhanden was in een vervuilde wei.

Herplaatst
De dieren zijn volgens een woordvoerder van het OM herplaatst. De eigenaren krijgen de mogelijkheid om ze terug te halen, maar of aan dat verzoek gehoor wordt gegeven, is nog onduidelijk.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen