Overslaan en naar de inhoud gaan

Verwaarloosde koeien weggehaald bij boer in Stein

Geplaatst opdonderdag 27 augustus 2015 - 6:54

De Nederlandse Voedselen Warenautoriteit (NVWA) heeft woensdag twee koeien en een kalf weggehaald bij een veehouderij aan de rand van de gemeente Stein.

Dit gebeurde na een melding van de politie dat er meerdere verwaarloosde dieren bij de veehouderij lagen, zo laat een woordvoerder van de NVWA weten.

Verbeteren
Woensdag zijn na de inspectie onder begeleiding van een dierenarts direct werkzaamheden op het bedrijf gestart om de leefomstandigheden van het vee te verbeteren. De boer krijgt nu tijd om aan te tonen dat er verbetering in zit.

Opvanghouders
Het is volgens de woordvoerder niet de eerste keer dat de veehouderij aan de rand van Stein in aanraking is gekomen met de NVWA. Er is proces verbaal opgemaakt en de zaak gaat naar de strafrechter. Volgens de NVWA-zegsman is het weggehaalde vee ondergebracht bij zogenaamde opvanghouders.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Statenvragen na groot onderzoek mestfraude
Zuid-Limburgse gemeenten in de bres voor koeien
Boeren laten koeien minder vaak in weiland grazen
FIOD doet inval bij veehouder in Margraten
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen