Overslaan en naar de inhoud gaan

Verwaarloosde hond weggehaald bij baasje in Landgraaf

Geplaatst opdonderdag 13 augustus 2015 - 11:28

Een inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft woensdag een hond met een zwaar verwaarloosde vacht bij zijn baasje in Landgraaf weggehaald.

De eigenaar weigerde de vacht van zijn huisdier te laten verzorgen.

Verwaarlozing
De zaak kwam eind juli aan het licht na een melding bij het landelijke meldpunt 144. Een agent van de dierenpolitie en een LID-inspecteur gingen op het adres kijken en troffen daar de Yorkshire terriër aan.

De vacht van het diertje zat onder de klitten en delen ervan waren volledig vervilt. Er was vermoedelijk al twee jaar niet goed voor de hond gezorgd.

Verzorging
De eigenaar kreeg tot 11 augustus de tijd om met de hond naar de trimmer te gaan en een dierenarts te bezoeken. Toen de LID-inspecteur woensdag kwam controleren, zag de hond er nog net zo verwaarloosd uit.

Dierenarts
Een dierenarts heeft het diertje ter plaatse onderzocht en ontdekte bovendien ernstig tandsteen, tandvleesproblemen en ingegroeide teennagels.

De hond is overgebracht naar een opvangadres waar het de juiste verzorging krijgt. De gemaakte kosten voor de opvang en behandeling worden op de eigenaar verhaald.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Aanhouding om weghalen puppies bij moeder
Hondengezin herenigd; alle zeven pups zijn terug
Verwaarloosde boerenknol en ezels in beslag genomen
Teef en pup gestolen in Helden
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen