Overslaan en naar de inhoud gaan

Verwaarloosde dieren uit Limburg in beslag genomen

Geplaatst opvrijdag 17 oktober 2014 - 8:23

In Limburg zijn zo'n zeventig verwaarloosde exotische zoogdieren in beslag genomen. Ook zijn in de woning enkele kadavers aangetroffen.

Ze leefden tussen hun eigen uitwerpselen en zaten in veel te kleine hokken.

Op het adres werden neusberen, dwergotters, prairiehonden, Californische grondeekhoorns, Amerikaanse vliegende eekhoorns en vosmangoesten aangetroffen.

Schrijnende toestanden
Ook liep er een tijgergenetkat en een Aziatische grondeekhoorn. De dieren werden opeengepakt in kleine hokken in een huis gevonden door medewerkers van het Natuurhulpcentrum in het Belgische Opglabbeek, dat sprak van 'schrijnende toestanden'.

De politie onderzoekt de zaak. Tegen de eigenaar wordt een proces verbaal opgemaakt. Het is onbekend of ook beschermde diersoorten in beslag zijn genomen.

Stichting Aap
De beesten zijn donderdag opgevangen door Stichting Aap in Almere.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Politiemedewerker verwaarloosde dieren Schimmert
Afschieten wasberen: 'Verrassend hoe weinig kennis er is'
Wasbeer is populair: ruim 21.000 mensen tegen afschieten
Wasbeer
AAP pleit voor Limburgse wasberenaanpak in Gelderland
Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen