Groene Caumerbeek

Caumerbeek in Heerlen kleurt groen: 'Pas op'

Door een mogelijke vervuiling van de Caumerbeek in Heerlen roept de politie mensen op om niet in contact te komen met het water. "Door nog een onbekende oorzaak is het water groen", laat een woordvoerder van de politie weten.

geleenbeek waterschap (9 mei 2020)
Honden ziek en vissen dood: vermoedelijk door rioolwater

De vervuiling in de Geleenbeek heeft vermoedelijk te maken met rioolwater dat in de Geleenbeek terecht is gekomen.

Dode vissen in Oostrumsche Beek
Honderden dode vissen na mestprobleem Oostrumschebeek

Waterschap Limburg heeft vrijdagochtend enkele honderden dode vissen gevonden in de Oostrumschebeek bij Venray.

stock smog vuurwerk jaarwisseling
Hoogste concentratie smog in Heerlen door vuurwerk en mist

Het afsteken van vuurwerk in combinatie met zeer dichte mist heeft tijdens de jaarwisseling gezorgd voor veel smog door fijnstof. De hoogste concentratie fijnstof werd in Heerlen gemeten.

stock ballonnen ballon
Kinderen willen verbod op oplaten ballonnen

Leerlingen van basisschool De Toermalijn willen dat de gemeente Venlo een verbod instelt op het oplaten van heliumballonnen.

Vervuild huis Landgraaf (6 dec 2019)
Zwaar vervuilde drugswoning gesloten: kinderen opgevangen

Een woning in Landgraaf gaat voor drie maanden op slot. Het betrof een zwaar vervuilde woning waar ook kinderen hebben gewoond.

Kraan (10 nov 2019)
Maas vervuild met Belgisch gif: innamestop drinkwater

De Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) is gestopt met de inname van Maaswater voor de drinkwaterwinning. De oorzaak is een chemische stof in het water.

Edelchemie
Vervuiling Edelchemie geen gevaar meer voor drinkwater

De vervuilde ondergrond van het voormalige recyclingbedrijf Edelchemie in Panheel vormt geen gevaar meer voor het nabijgelegen waterwingebied van de Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) in Beegden.

Luchtvervuiling
Sittard-Geleen en Maastricht grootste Limburgse uitstoters

De gemeente Sittard-Geleen heeft de hoogste uitstoot van broeikasgassen per vierkante meter van Limburg. Maastricht volgt met een kwart van de uitstoot van Sittard-Geleen.

Solar strijdt tegen plastic puinhoop op festivalterrein

Solar is begonnen met de strijd tegen de plastic puinhoop, die normaliter achterblijft als de gasten het festivalterrein verlaten. Partytenten mogen bijvoorbeeld niet meer het terrein op.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten