Overslaan en naar de inhoud gaan

Vervoersverbod voor pluimvee in deel Weert

Geplaatst opvrijdag 7 januari 2022 - 19:35

In een deel van de gemeente Weert geldt sinds vrijdag een vervoersverbod voor pluimvee omdat er vogelgriep is vastgesteld bij een pluimveebedrijf in Bocholt, net over de Belgische grens.

Dat meldt Weertdegekste vrijdag. De bedrijven die op maximaal drie kilometer afstand van het besmette bedrijf liggen, worden bemonsterd en onderzocht op vogelgriep.

Vervoersverbod
In een straal van tien kilometer rondom het Belgische bedrijf mag daarnaast geen pluimvee meer vervoerd worden, om zo de verspreiding van vogelgriep tegen te gaan. Ook eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel mogen niet worden vervoerd. Dat geldt ook voor andere dieren en dierlijke producten van bedrijven die gevogelte commercieel houden.

Het gebied waar het vervoersverbod geldt, staat op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Vogelgriep
Sinds 26 oktober 2021 geldt een landelijke ophokplicht voor pluimveehouders. De verspreiding van de vogelgriep, ondanks de ophokplicht, is volgens woordvoerder van De Limburgse Land- en Tuinbouwbond Theo Coumans 'onverklaarbaar'.

Lees ook: Ophokplicht stopt vogelgriep niet, pluimveesector bezorgd

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen