Overslaan en naar de inhoud gaan

Vervoerders Arriva en Veolia stappen naar de rechter

Geplaatst opvrijdag 6 maart 2015 - 7:48

De vraag welk bedrijf het Limburgse openbaar vervoer tussen 2016 en 2031 mag uitvoeren, wordt alsnog inzet van een harde juridische strijd. Vervoerders Arriva en Veolia stappen naar de rechter.

Ook de Autoriteit Consument en Markt (ACM) gaat zich ermee bemoeien.

Rechtzaak
De provincie wees drie weken geleden NS-dochter Abellio aan als vervoerder voor de komende vijftien jaar. De twee verliezers van de aanbesteding, Arriva en Veolia, vechten dat nu aan bij de rechter. Arriva heeft de provincie Limburg hiervoor al gedagvaard, Veolia voegt zich in dat proces.

Eerlijke strijd?
De vervoerders voelen zich gesterkt door kartelwaakhondde ACM, die de afgelopen maanden onderzoek heeft gedaan naar het ‘gelijke speelveld’ bij de aanbesteding in Limburg. Veolia was naar de ACM gestapt met de klacht dat er nooit sprake kan zijn van een eerlijke strijd, omdat de NS een grote machtspositie heeft op het Nederlandse spoor.

NS krijgt boete
Het rapport van de ACM is nog niet openbaar, maar de conclusie ervan lekte donderdag al uit. De NS heeft rond de aanbesteding de Spoorwegwet inderdaad op verschillende punten overtreden en krijgt daarvoor een boete opgelegd, zo staat in het stuk.

Lees ook:
- Mansveld geeft geen opheldering over Abellio-voordeel
- Ook VVD heeft vragen over aanbesteding Abellio
- 'NS misbruikte macht bij aanbesteding Limburgs OV'

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'NS misbruikte macht bij aanbesteding Limburgs OV'
Coalitiepartijen willen alsnog debat over OV-concessie
NS naar rechter om besluit ACM
NS staakt strijd tegen publicatie geheim rapport
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen