Overslaan en naar de inhoud gaan

Vervoerder Arriva volgend jaar naar beurs

Geplaatst opwoensdag 4 december 2019 - 12:48

Het Duitse spoorbedrijf Deutsche Bahn brengt ov-dochter Arriva, dat het openbaar vervoer in Limburg voor haar rekening neemt, volgend jaar 'zeker' naar de beurs.

Dat heeft topman Richard Lutz van Deutsche Bahn gezegd.

Amsterdam
Eerder wilde het spoorbedrijf Arriva in zijn geheel verkopen, maar daar zag het vorige maand toch van af. Lutz wil vanaf mei een deel van Arriva naar de beurs brengen. In de drie jaar daarna moet dan de rest van de aandelen worden verkocht. Waar de beursgang plaatsvindt is nog onduidelijk, maar eerder werd Amsterdam als mogelijke locatie genoemd.

Schulden
Deutsche Bahn wil van Arriva af omdat het spoorwegbedrijf geld nodig heeft voor investeringen. De onderneming heeft echter al een hoge schuldenlast.

Nederland
Arriva is in veertien landen actief. In Limburg verzorgt het bus- en spoorvervoer. Ook in het noorden en oosten van het land rijden Arriva-treinen. Bussen van Arriva rijden in totaal in tien provincies.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen