Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Vertrokken deputé over afscheid: 'Wrang en jammer'

Geplaatst opvrijdag 9 november 2018 - 6:00

Voormalig SP-gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen heeft gemengde gevoelens over haar officiële afscheid in het gouvernement.

Van de ene kant vindt ze het heel mooi dat het is georganiseerd. Van de andere kant noemt zij het 'wrang en heel jammer' dat ze de sociale agenda niet af heeft kunnen maken. Die heeft als doel om de gezondheid van Limburgers te verbeteren en mensen aan het werk te helpen. Daar is deze bestuursperiode ruim 30 miljoen euro voor uitgetrokken.

Veel bereikt
Van Rijnsbergen zegt 'apetrots' te zijn wat er op dit gebied is bereikt. "Ik vind het prachtig om te zien hoeveel mensen in Limburg daar vorm en beweging aan hebben gegeven", zegt ze. Het liefst zou zij zelf ook op dit terrein actief blijven.

Anderhalve maand geleden stapte de SP uit het provinciebestuur nadat de collegepartijen PvdA en D66 een motie van afkeuring steunden aan het adres van SP-gedeputeerde Bob Ruers.

Lees ook: Veel lof voor vertrokken SP-gedeputeerde Van Rijnsbergen

Cold turkey
Van de ene op de andere dag kwam er daarmee voor Van Rijnsbergen een einde aan werkweken van 70 tot 80 uur. "Dat was afkicken op de ergste manier. Het was cold turkey. Van een bomvolle agenda naar hoe die er nu even uitziet, waar bijvoorbeeld de ouderavond van mijn kinderen in staat", zo vertelt ze.
Van Rijnsbergen wil snel weer aan de slag. "Want van thuis zitten wordt niemand beter".

Kinderen en familie
Eerder liet ze weten wel lijsttrekker te willen worden van de SP bij de provinciale statenverkiezingen van maart volgend jaar. Maar in de zomer besloot ze daar toch van af te zien. "Ik ben al bijna 10 jaar bezig met politiek. Ik heb ook kinderen en familie. Dan ga je nadenken over wat belangrijk is. Ik moet het misschien over een andere boeg gooien. Vandaar mijn besluit, al blijf ik wel actief achter de schermen bij de SP."

Bij haar besluit om geen lijsttrekker te worden heeft geen rol gespeeld dat de SP ook na de verkiezingen mogelijk in de oppositie blijft.

Geen spijt
Over haar opstelling bij de breuk binnen de SP-statenfractie eind april waarbij 5 van de 8 statenleden opstapten en ook gedeputeerde Daan Prevoo, verwijt zij zichzelf niks. Van Rijnsbergen bleef toen wel zitten en hielp mee bij het samenstellen van een nieuwe fractie.

"Ik heb nergens spijt van. Ik heb naar eer en geweten gehandeld en zoals je denkt dat je op die momenten moet doen. Dat is het belangrijkste", zo blikt zij terug. Ze stoort zich ook aan het beeld dat er geen discussie mogelijk is binnen de SP. Volgens Van Rijnsbergen zijn zaken altijd bespreekbaar, al krijg je natuurlijk niet altijd gelijk. "Ik voel mij nog altijd thuis binnen de SP.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen