Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Vertrokken deputé over afscheid: 'Wrang en jammer'

Geplaatst opvrijdag 9 november 2018 - 6:00

Voormalig SP-gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen heeft gemengde gevoelens over haar officiële afscheid in het gouvernement.

Van de ene kant vindt ze het heel mooi dat het is georganiseerd. Van de andere kant noemt zij het 'wrang en heel jammer' dat ze de sociale agenda niet af heeft kunnen maken. Die heeft als doel om de gezondheid van Limburgers te verbeteren en mensen aan het werk te helpen. Daar is deze bestuursperiode ruim 30 miljoen euro voor uitgetrokken.

Veel bereikt
Van Rijnsbergen zegt 'apetrots' te zijn wat er op dit gebied is bereikt. "Ik vind het prachtig om te zien hoeveel mensen in Limburg daar vorm en beweging aan hebben gegeven", zegt ze. Het liefst zou zij zelf ook op dit terrein actief blijven.

Anderhalve maand geleden stapte de SP uit het provinciebestuur nadat de collegepartijen PvdA en D66 een motie van afkeuring steunden aan het adres van SP-gedeputeerde Bob Ruers.

Lees ook: Veel lof voor vertrokken SP-gedeputeerde Van Rijnsbergen

Cold turkey
Van de ene op de andere dag kwam er daarmee voor Van Rijnsbergen een einde aan werkweken van 70 tot 80 uur. "Dat was afkicken op de ergste manier. Het was cold turkey. Van een bomvolle agenda naar hoe die er nu even uitziet, waar bijvoorbeeld de ouderavond van mijn kinderen in staat", zo vertelt ze.
Van Rijnsbergen wil snel weer aan de slag. "Want van thuis zitten wordt niemand beter".

Kinderen en familie
Eerder liet ze weten wel lijsttrekker te willen worden van de SP bij de provinciale statenverkiezingen van maart volgend jaar. Maar in de zomer besloot ze daar toch van af te zien. "Ik ben al bijna 10 jaar bezig met politiek. Ik heb ook kinderen en familie. Dan ga je nadenken over wat belangrijk is. Ik moet het misschien over een andere boeg gooien. Vandaar mijn besluit, al blijf ik wel actief achter de schermen bij de SP."

Bij haar besluit om geen lijsttrekker te worden heeft geen rol gespeeld dat de SP ook na de verkiezingen mogelijk in de oppositie blijft.

Geen spijt
Over haar opstelling bij de breuk binnen de SP-statenfractie eind april waarbij 5 van de 8 statenleden opstapten en ook gedeputeerde Daan Prevoo, verwijt zij zichzelf niks. Van Rijnsbergen bleef toen wel zitten en hielp mee bij het samenstellen van een nieuwe fractie.

"Ik heb nergens spijt van. Ik heb naar eer en geweten gehandeld en zoals je denkt dat je op die momenten moet doen. Dat is het belangrijkste", zo blikt zij terug. Ze stoort zich ook aan het beeld dat er geen discussie mogelijk is binnen de SP. Volgens Van Rijnsbergen zijn zaken altijd bespreekbaar, al krijg je natuurlijk niet altijd gelijk. "Ik voel mij nog altijd thuis binnen de SP.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
De Bijenkorf Maastricht is nu nog mooier

In het voorjaar van 2018 werd de Bijenkorf Maastricht al vernieuwd met de transformatie van de afdeling damesschoenen en lederwaren. Precies op tijd voor de feestdagen is nu ook de afdeling cosmetica op de parterre helemaal vernieuwd en mooier dan ooit. De cosmetica-afdeling is flink uitgebreid in zowel ruimte als merken, waarbij NARS een opvallende nieuwkomer is.

Bekijk hier de nieuwe Bijenkorf in Maastricht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen