Overslaan en naar de inhoud gaan

Vertrokken baas Amnesty kritisch op vluchtelingenbeleid

Geplaatst opdinsdag 7 januari 2020 - 15:32

Voormalig Amnesty-directeur Eduard Nazarski uit Roggel is teleurgesteld in de Europese leiders die onvoldoende gedaan hebben om het vluchtelingenprobleem op te lossen.

Nazarski heeft na 13 jaar afscheid genomen van Amnesty International.

Niks doen
"Als je niks doet, is dat niet alleen slecht vanuit menselijk oogpunt, maar ook voor de stabiliteit in de wereld.” De vertrekkende baas van Amnesty heeft vaak bij premier Rutte gepleit om meer te doen aan het vluchtelingenprobleem.

Grenzen dicht
Volgens hem lijkt het huidige beleid er vooral op gericht om de grenzen dicht te houden. Maar wat is dan de oplossing? "We moeten de mensen helpen in de regio waar ze vandaan komen. Daar is te weinig water, voedsel, werk en onderwijs. Dat moet je snel verbeteren.” Daarnaast is het nodig dat vluchtelingen die hier naar toe komen, veilig en goed georganiseerd de oversteek kunnen maken. "Pas dan heb je een begin gemaakt met een oplossing, die nu ontbreekt."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen