Overslaan en naar de inhoud gaan

Vertrek schoonspringcoach slaat in als een bom

Geplaatst opwoensdag 6 september 2017 - 22:51

Dat de arbeidsovereenkomst van schoonspringcoach Balasz Ligart niet verlengd wordt, is bij zwemsters Uschi Freitag en Inge Jansen als een bom ingeslagen.

Noch de Maastrichtse Freitag noch de Maasbrachtse Jansen had dit zien aankomen.

Olympische Spelen
"Balasz heeft het Nederlandse schoonspringen uit een diep dal gehaald. Hij heeft mij naar de Olympische Spelen gebracht. Door hem heeft Nederland dit jaar twee achtste plaatsen op het WK en een bronzen plak bij het EK schoonspringen behaald'', vertelt Freitag. "Ik ben verrast en verbijsterd."

Verbaasd
Ook Jansen is verbaasd over het vertrek van de Hongaar, die nog tot het eind van dit jaar een contract heeft met de KNZB. "Van wrijving heb ik niets gemerkt. Ik kon goed met hem overweg, werd goed door hem getraind en heb nooit problemen met hem gehad."

Nieuwe koers
Inge heeft er alle vertrouwen in dat de KNZB een waardige opvolger voor Ligart zal aantrekken. "Wie dat wordt, is nog niet bekend. Zelfs in het geruchtencircuit duiken nog geen namen op", aldus Jansen, die weet dat de KNZB aan een nieuwe koers voor het schoonspringen werkt .

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen