Overslaan en naar de inhoud gaan

'Vertrek Opstelten kans voor gereguleerde wietteelt'

Geplaatst opdinsdag 10 maart 2015 - 14:01

D66 ziet door het aftreden van minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie kansen voor het plan om reguliere wietteelt mogelijk te maken.

Dat zei D66-leider Alexander Pechtold dinsdag in het RTL-verkiezingsprogramma Campagne Op Z. "Opstelten hield het bijna altijd in persoon tegen. Er liggen kansen", aldus Pechtold.

Depla
Zijn partij wil net als een groot aantal burgemeesters de teelt en verkoop van wiet onder voorwaarden. Dat zou tot minder gezondheidsrisico's leiden en een besparing van een half miljard opleveren. Burgemeester Paul Depla van Heerlen stelde vorig jaar een manifest op om tot zulke gelegaliseerde wietteelt te komen. Tientallen andere burgemeesters steunden hem daarin.

Opstelten
De vertrokken VVD-bewindsman sprak zich vele malen uit tegen reguliere wietteelt omdat in strijd zou zijn met internationale verplichtingen van Nederland. Ook zou het niet bijdragen aan de bestrijding van de georganiseerde misdaad.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Voor eind van het jaar plan gereguleerde wiet in Heerlen'
VVD wil wietbeleid veranderen
Raad Amsterdam wil experimenteren met hennepteelt
Experiment gemeentewiet Heerlen kost meer tijd
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen