Overslaan en naar de inhoud gaan

Vertrek FvD-statenlid vanwege 'te hoge verwachtingen'

Geplaatst opvrijdag 15 november 2019 - 14:38

Gedeputeerde Ruud Burlet van Forum voor Democratie zegt dat te hoge verwachtingen aan de basis liggen van het opstappen van voormalig vice-fractievoorzitter Cees van der Sande uit de fractie van zijn partij.

Van der Sande heeft per 1 december zijn ontslag ingediend. Hij nam al zo’n drie maanden niet meer deel aan de vergaderingen.

Lees ook: Statenlid Forum voor Democratie dient ontslag in

Filosofische instelling
Volgens Burlet klikte het niet tussen Van der Sande met zijn "bijna filosofische instelling en heel hoge doelstellingen" en de rest van de fractie.

Schuurde
"Dat werkte niet binnen een club die net bij elkaar is. De fractie bestaat uit mensen met hun eigen ondernemingen en functies, met hun eigen achtergrond. En daarom schuurde het in de werkrelatie. In de politiek is niet alles in één dag te regelen", aldus de gedeputeerde.

Burlet omschrijft Van der Sande als één van de oprichters van de Limburgse afdeling van Forum voor Democratie.

Afronding
"Hij heeft mijzelf ook binnen gehaald. Ik waardeer het ook heel erg dat hij zich aan de afspraak heeft gehouden om zijn zetel ter beschikking te stellen. Dat is een goede afronding", zo stelt Burlet.

Kritiek
Hij ontkent dat de kritiek op partijleider Thierry Baudet binnen de fractie een rol heeft gespeeld. "Dat is niet waar. Het heeft inhoudelijk niet gebotst daarover. Cees heeft dat wel gezegd maar dat is meer uit emotie gebeurd", verklaart Burlet.

Dankbaar
Fractievoorzitter Simone Kerseboom zegt het "jammer" te vinden dat de wegen zijn gescheiden. "Ik ben tegelijk heel dankbaar voor het werk dat Cees heeft verricht." Volgens Kerseboom blijft Van der Sande ook actief binnen Forum voor Democratie.

Zowel gedeputeerde Burlet als fractievoorzitter Kerseboom beklemtonen dat er geen andere statenleden zijn die aan opstappen denken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen