Overslaan en naar de inhoud gaan

Vertrek FvD-statenlid vanwege 'te hoge verwachtingen'

Geplaatst opvrijdag 15 november 2019 - 14:38

Gedeputeerde Ruud Burlet van Forum voor Democratie zegt dat te hoge verwachtingen aan de basis liggen van het opstappen van voormalig vice-fractievoorzitter Cees van der Sande uit de fractie van zijn partij.

Van der Sande heeft per 1 december zijn ontslag ingediend. Hij nam al zo’n drie maanden niet meer deel aan de vergaderingen.

Lees ook: Statenlid Forum voor Democratie dient ontslag in

Filosofische instelling
Volgens Burlet klikte het niet tussen Van der Sande met zijn "bijna filosofische instelling en heel hoge doelstellingen" en de rest van de fractie.

Schuurde
"Dat werkte niet binnen een club die net bij elkaar is. De fractie bestaat uit mensen met hun eigen ondernemingen en functies, met hun eigen achtergrond. En daarom schuurde het in de werkrelatie. In de politiek is niet alles in één dag te regelen", aldus de gedeputeerde.

Burlet omschrijft Van der Sande als één van de oprichters van de Limburgse afdeling van Forum voor Democratie.

Afronding
"Hij heeft mijzelf ook binnen gehaald. Ik waardeer het ook heel erg dat hij zich aan de afspraak heeft gehouden om zijn zetel ter beschikking te stellen. Dat is een goede afronding", zo stelt Burlet.

Kritiek
Hij ontkent dat de kritiek op partijleider Thierry Baudet binnen de fractie een rol heeft gespeeld. "Dat is niet waar. Het heeft inhoudelijk niet gebotst daarover. Cees heeft dat wel gezegd maar dat is meer uit emotie gebeurd", verklaart Burlet.

Dankbaar
Fractievoorzitter Simone Kerseboom zegt het "jammer" te vinden dat de wegen zijn gescheiden. "Ik ben tegelijk heel dankbaar voor het werk dat Cees heeft verricht." Volgens Kerseboom blijft Van der Sande ook actief binnen Forum voor Democratie.

Zowel gedeputeerde Burlet als fractievoorzitter Kerseboom beklemtonen dat er geen andere statenleden zijn die aan opstappen denken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen