Overslaan en naar de inhoud gaan

'Vertrek Beurskens aderlating voor provincie'

Geplaatst opdinsdag 6 maart 2018 - 19:13

Gouverneur Theo Bovens reageert verrast op het vertrek van gedeputeerde Twan Beurskens.

Beurskens neemt op 19 april afscheid in de Provinciale Staten als gedeputeerde bij de provincie Limburg. Hij wordt in Venlo de nieuwe gemeentesecretaris. Dit maakte het college van Burgemeesters en Wethouders van Venlo dinsdag bekend.

Lees ook: Gedeputeerde Beurskens vertrekt naar gemeente Venlo

Aderlating
"Het is een aderlating", reageert Bovens. "Aan het einde van de vergadering vroeg hij even het woord voor een persoonlijke mededeling. Het sloeg in als een bom. Hij heeft veel voor Limburg betekend en het zal lastig zijn om voor hem een goede opvolger te vinden."

68ste
"Natuurlijk is het fantastisch om gedeputeerde te zijn bij de provincie, maar je weet ook dat je dit niet dat je 68ste bent. En met als deze topbaan als topambtenaar bij de gemeente Venlo, mijn 'hometown', is er weer een heel nieuw perspectief", zo laat Beurskens zelf weten.

Wethouder
De in Hout-Blerick woonachtige B​eurskens keert terug naar de gemeente waar hij tussen 2006 en 2012 gedurende twee periodes wethouder was. In die tweede termijn fungeerde hij tevens als locoburgemeester. Daarna verkaste hij naar de provincie om daar als gedeputeerde aan de slag te gaan. Tussen 2012 en 2015 was VVD'er Beurskens verantwoordelijk voor Economische Zaken en het Grondbedrijf, waarna hij sinds 2015 Economie en Kennisinfrastructuur in zijn portefeuille had.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen