Overslaan en naar de inhoud gaan

'Vertrek Beurskens aderlating voor provincie'

Geplaatst opdinsdag 6 maart 2018 - 19:13

Gouverneur Theo Bovens reageert verrast op het vertrek van gedeputeerde Twan Beurskens.

Beurskens neemt op 19 april afscheid in de Provinciale Staten als gedeputeerde bij de provincie Limburg. Hij wordt in Venlo de nieuwe gemeentesecretaris. Dit maakte het college van Burgemeesters en Wethouders van Venlo dinsdag bekend.

Lees ook: Gedeputeerde Beurskens vertrekt naar gemeente Venlo

Aderlating
"Het is een aderlating", reageert Bovens. "Aan het einde van de vergadering vroeg hij even het woord voor een persoonlijke mededeling. Het sloeg in als een bom. Hij heeft veel voor Limburg betekend en het zal lastig zijn om voor hem een goede opvolger te vinden."

68ste
"Natuurlijk is het fantastisch om gedeputeerde te zijn bij de provincie, maar je weet ook dat je dit niet dat je 68ste bent. En met als deze topbaan als topambtenaar bij de gemeente Venlo, mijn 'hometown', is er weer een heel nieuw perspectief", zo laat Beurskens zelf weten.

Wethouder
De in Hout-Blerick woonachtige B​eurskens keert terug naar de gemeente waar hij tussen 2006 en 2012 gedurende twee periodes wethouder was. In die tweede termijn fungeerde hij tevens als locoburgemeester. Daarna verkaste hij naar de provincie om daar als gedeputeerde aan de slag te gaan. Tussen 2012 en 2015 was VVD'er Beurskens verantwoordelijk voor Economische Zaken en het Grondbedrijf, waarna hij sinds 2015 Economie en Kennisinfrastructuur in zijn portefeuille had.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen