Overslaan en naar de inhoud gaan

'Vertrek Beurskens aderlating voor provincie'

Geplaatst opdinsdag 6 maart 2018 - 19:13

Gouverneur Theo Bovens reageert verrast op het vertrek van gedeputeerde Twan Beurskens.

Beurskens neemt op 19 april afscheid in de Provinciale Staten als gedeputeerde bij de provincie Limburg. Hij wordt in Venlo de nieuwe gemeentesecretaris. Dit maakte het college van Burgemeesters en Wethouders van Venlo dinsdag bekend.

Lees ook: Gedeputeerde Beurskens vertrekt naar gemeente Venlo

Aderlating
"Het is een aderlating", reageert Bovens. "Aan het einde van de vergadering vroeg hij even het woord voor een persoonlijke mededeling. Het sloeg in als een bom. Hij heeft veel voor Limburg betekend en het zal lastig zijn om voor hem een goede opvolger te vinden."

68ste
"Natuurlijk is het fantastisch om gedeputeerde te zijn bij de provincie, maar je weet ook dat je dit niet dat je 68ste bent. En met als deze topbaan als topambtenaar bij de gemeente Venlo, mijn 'hometown', is er weer een heel nieuw perspectief", zo laat Beurskens zelf weten.

Wethouder
De in Hout-Blerick woonachtige B‚Äčeurskens keert terug naar de gemeente waar hij tussen 2006 en 2012 gedurende twee periodes wethouder was. In die tweede termijn fungeerde hij tevens als locoburgemeester. Daarna verkaste hij naar de provincie om daar als gedeputeerde aan de slag te gaan. Tussen 2012 en 2015 was VVD'er Beurskens verantwoordelijk voor Economische Zaken en het Grondbedrijf, waarna hij sinds 2015 Economie en Kennisinfrastructuur in zijn portefeuille had.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen