Overslaan en naar de inhoud gaan

Vertraging scheepvaart in Limburg door lage stand Maas

Geplaatst opmaandag 9 september 2019 - 21:34

Door de lage waterstand in de Maas kan het scheepsverkeer vertraging oplopen bij de sluizen in de provincie.

Daarvoor waarschuwt Rijkswaterstaat.

Druk
De afvoer in de rivier is op dit moment zo laag, dat het meer tijd kost om schepen door de sluizen in de rivier en het Julianakanaal te loodsen. Daardoor kan er oponthoud optreden als het druk is op het water.

Duur onbekend
Het gaat volgens Rijkswaterstaat om de sluizen bij Born, Maasbracht, Heel en Linne. Hoe lang de lage waterstand aanhoudt, is nog niet bekend.

Schriftelijke vragen CDA
Naar aanleiding hiervan stelt Statenlid Johan Geraarts namens het CDA vragen aan het college van Gedeputeerde Staten. Zo wil hij weten hoever het peil onder het gewenste niveau van de scheepvaart staat. Daarnaast vraagt hij naar de gevolgen van de langere wachttijden voor de aanvoer van schepen die Limburgse bedrijven bevoorraden. Verder wil hij weten of het college bereid is om met Rijkswaterstaat maatregelen, een hoger peil van de Maas en alternatieve vervoersmogelijkheden te bespreken. Aangezien de aanvoer van Maaswater afhankelijk is van België en Duitsland, vraagt hij ook met deze landen de problemen te bespreken.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen