Overslaan en naar de inhoud gaan

Vertraging scheepvaart in Limburg door lage stand Maas

Geplaatst opmaandag 9 september 2019 - 21:34

Door de lage waterstand in de Maas kan het scheepsverkeer vertraging oplopen bij de sluizen in de provincie.

Daarvoor waarschuwt Rijkswaterstaat.

Druk
De afvoer in de rivier is op dit moment zo laag, dat het meer tijd kost om schepen door de sluizen in de rivier en het Julianakanaal te loodsen. Daardoor kan er oponthoud optreden als het druk is op het water.

Duur onbekend
Het gaat volgens Rijkswaterstaat om de sluizen bij Born, Maasbracht, Heel en Linne. Hoe lang de lage waterstand aanhoudt, is nog niet bekend.

Schriftelijke vragen CDA
Naar aanleiding hiervan stelt Statenlid Johan Geraarts namens het CDA vragen aan het college van Gedeputeerde Staten. Zo wil hij weten hoever het peil onder het gewenste niveau van de scheepvaart staat. Daarnaast vraagt hij naar de gevolgen van de langere wachttijden voor de aanvoer van schepen die Limburgse bedrijven bevoorraden. Verder wil hij weten of het college bereid is om met Rijkswaterstaat maatregelen, een hoger peil van de Maas en alternatieve vervoersmogelijkheden te bespreken. Aangezien de aanvoer van Maaswater afhankelijk is van België en Duitsland, vraagt hij ook met deze landen de problemen te bespreken.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen