Overslaan en naar de inhoud gaan

Vertraging scheepvaart in Limburg door lage stand Maas

Geplaatst opmaandag 9 september 2019 - 21:34

Door de lage waterstand in de Maas kan het scheepsverkeer vertraging oplopen bij de sluizen in de provincie.

Daarvoor waarschuwt Rijkswaterstaat.

Druk
De afvoer in de rivier is op dit moment zo laag, dat het meer tijd kost om schepen door de sluizen in de rivier en het Julianakanaal te loodsen. Daardoor kan er oponthoud optreden als het druk is op het water.

Duur onbekend
Het gaat volgens Rijkswaterstaat om de sluizen bij Born, Maasbracht, Heel en Linne. Hoe lang de lage waterstand aanhoudt, is nog niet bekend.

Schriftelijke vragen CDA
Naar aanleiding hiervan stelt Statenlid Johan Geraarts namens het CDA vragen aan het college van Gedeputeerde Staten. Zo wil hij weten hoever het peil onder het gewenste niveau van de scheepvaart staat. Daarnaast vraagt hij naar de gevolgen van de langere wachttijden voor de aanvoer van schepen die Limburgse bedrijven bevoorraden. Verder wil hij weten of het college bereid is om met Rijkswaterstaat maatregelen, een hoger peil van de Maas en alternatieve vervoersmogelijkheden te bespreken. Aangezien de aanvoer van Maaswater afhankelijk is van België en Duitsland, vraagt hij ook met deze landen de problemen te bespreken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen