Overslaan en naar de inhoud gaan

Vertraging aanleg derde rijstrook knooppunt Zaarderheiken

Geplaatst opdonderdag 20 mei 2021 - 14:32

De verbreding van de A73 bij knooppunt Zaarderheiken loopt vertraging op.

Aanvankelijk zouden de werkzaamheden voor de aanleg van een extra rijstrook over een lengte van twee kilometer volgend jaar klaar moeten zijn. Hoeveel later dat nu precies wordt, is nog onduidelijk.

Uitstoot van stikstof
De vertraging heeft te maken met een uitspraak van de Raad van State over een soortgelijk project in Gelderland, zo meldt Rijkswaterstaat in een brief aan het Limburgs Parlement en de gemeenteraad van Venlo.

Kern van de uitspraak is dat de berekening van de uitstoot van stikstof bij dat project niet goed is onderbouwd en dus beter moet. Daar werkt Rijkswaterstaat momenteel aan. Uiterlijk 21 juli moet de nieuwe berekening klaar zijn.

Lees ook: Verbreding A73 Zaarderheiken start in 2021

In de wachtrij
De gang van zaken heeft tot gevolg dat Rijkswaterstaat wacht met de voorbereiding van andere vergelijkbare projecten zoals de verbreding van de A73 bij Zaarderheiken.

Dagelijkse drukte
De extra rijstrook moet een einde maken aan de dagelijkse drukte op het knooppunt van het verkeer dat naar Venlo rijdt. Ook moet de verbreding de weg veiliger maken en de bereikbaarheid van de regio verbeteren. Venlo krijgt als logistiek centrum dagelijks veel vrachtverkeer te verwerken.

Onderdeel van de aanpassing is ook dat de geluidsschermen langs het stuk snelweg worden verhoogd zodat er minder geluidsoverlast is voor omwonenden.

Vier miljoen euro
De derde nieuwe rijstrook begint bij de aansluiting Maasbree op de A73 en loopt richting het noorden tot en met de aansluiting Venlo-West en de bocht naar de A67.

Het project kost ongeveer vier miljoen euro en wordt betaald door Rijk en provincie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen