Overslaan en naar de inhoud gaan

Vertraagde fietsbrug Beek open, nog even zonder lampjes

Geplaatst opdonderdag 25 oktober 2018 - 16:03

In Beek gaat de nieuwe fietsbrug over de Europalaan vrijdag in de loop van de dag open.

Vanaf dat moment kunnen fietsers en bromfietsers in één keer de weg oversteken zonder te hoeven wachten voor verkeerslichten.

De metalen fietsbrug gaat later open dan gepland. Eerder was het de bedoeling dat die eind juli klaar zou zijn. Maar door problemen met het ontwerp van de brugleuningen werd dat niet gehaald.

Niet klaar
De fietsbrug is overigens nog niet helemaal af. De led-verlichting in de leuningen ontbreekt nog. Die wordt pas in het voorjaar aangebracht.

Voor de provincie is dat geen reden om de ingebruikname uit te stellen omdat de brug veilig gebruikt kan worden. Volgens de provincie zijn er genoeg andere lichtbronnen in de omgeving.

Mooie bijdrage
Gedeputeerde Eric Geurts (PvdA) noemt de nieuwe fietsbrug 'een mooie bijdrage' aan een betere infrastructuur voor fietsers in Limburg. "Het is de eerste stap richting een volledige fietsroute tussen Maastricht en Sittard", aldus Geurts. "We willen meer mensen op de fiets of e-bike."

De fietsbrug heeft bijna een miljoen euro gekost.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen