Overslaan en naar de inhoud gaan

Vertraagde fietsbrug Beek open, nog even zonder lampjes

Geplaatst opdonderdag 25 oktober 2018 - 16:03

In Beek gaat de nieuwe fietsbrug over de Europalaan vrijdag in de loop van de dag open.

Vanaf dat moment kunnen fietsers en bromfietsers in één keer de weg oversteken zonder te hoeven wachten voor verkeerslichten.

De metalen fietsbrug gaat later open dan gepland. Eerder was het de bedoeling dat die eind juli klaar zou zijn. Maar door problemen met het ontwerp van de brugleuningen werd dat niet gehaald.

Niet klaar
De fietsbrug is overigens nog niet helemaal af. De led-verlichting in de leuningen ontbreekt nog. Die wordt pas in het voorjaar aangebracht.

Voor de provincie is dat geen reden om de ingebruikname uit te stellen omdat de brug veilig gebruikt kan worden. Volgens de provincie zijn er genoeg andere lichtbronnen in de omgeving.

Mooie bijdrage
Gedeputeerde Eric Geurts (PvdA) noemt de nieuwe fietsbrug 'een mooie bijdrage' aan een betere infrastructuur voor fietsers in Limburg. "Het is de eerste stap richting een volledige fietsroute tussen Maastricht en Sittard", aldus Geurts. "We willen meer mensen op de fiets of e-bike."

De fietsbrug heeft bijna een miljoen euro gekost.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen