Overslaan en naar de inhoud gaan

Vertraagde fietsbrug Beek open, nog even zonder lampjes

Geplaatst opdonderdag 25 oktober 2018 - 16:03

In Beek gaat de nieuwe fietsbrug over de Europalaan vrijdag in de loop van de dag open.

Vanaf dat moment kunnen fietsers en bromfietsers in één keer de weg oversteken zonder te hoeven wachten voor verkeerslichten.

De metalen fietsbrug gaat later open dan gepland. Eerder was het de bedoeling dat die eind juli klaar zou zijn. Maar door problemen met het ontwerp van de brugleuningen werd dat niet gehaald.

Niet klaar
De fietsbrug is overigens nog niet helemaal af. De led-verlichting in de leuningen ontbreekt nog. Die wordt pas in het voorjaar aangebracht.

Voor de provincie is dat geen reden om de ingebruikname uit te stellen omdat de brug veilig gebruikt kan worden. Volgens de provincie zijn er genoeg andere lichtbronnen in de omgeving.

Mooie bijdrage
Gedeputeerde Eric Geurts (PvdA) noemt de nieuwe fietsbrug 'een mooie bijdrage' aan een betere infrastructuur voor fietsers in Limburg. "Het is de eerste stap richting een volledige fietsroute tussen Maastricht en Sittard", aldus Geurts. "We willen meer mensen op de fiets of e-bike."

De fietsbrug heeft bijna een miljoen euro gekost.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen