Overslaan en naar de inhoud gaan

Verstekelingen in vrachtwagen dumpen zakken langs A2

Geplaatst opwoensdag 30 mei 2018 - 13:52

Vijf verstekelingen hebben woensdagmorgen op de A2 vijf zakken met een gevaarlijk schoonmaakmiddel uit een rijdende vrachtwagen gegooid.

De mannen, die in de oplegger zaten, dumpten de zakken tussen parkeerplaats Patiel en de heuvel Kruisberg.

Gevaarlijke dampen
Om de witte zakken kwijt te raken, sneden de verstekelingen het zeil van de laadruimte kapot. In de zakken van 25 kilo zit een poederachtige substantie die bij aanraking met vloeistof gevaarlijke dampen veroorzaakt.

Vermoeden
De vrachtwagenchauffeur belde het alarmnummer, omdat hij vermoedde dat er verstekelingen in zijn vrachtwagen zaten. Bij Maastricht Aachen Airport ter hoogte van de marechausseebridage zette hij zijn voertuig aan de kant. De mannen zagen toen hun kans schoon en kropen door het gat in de laadruimte. Ze sloegen op de vlucht, maar konden niet veel later in de kraag worden gevat door de Marechaussee.

Op zoek
De mannen in de leeftijd van 16 tot 27 jaar met vermoedelijk de Eritrese nationaliteit zijn aangehouden voor het vernielen van de vrachtwagen en de lading. De Marechaussee is nog op zoek naar de vijf gedumpte zakken.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen