Overslaan en naar de inhoud gaan

Verstekelingen in vrachtwagen dumpen zakken langs A2

Geplaatst opwoensdag 30 mei 2018 - 13:52

Vijf verstekelingen hebben woensdagmorgen op de A2 vijf zakken met een gevaarlijk schoonmaakmiddel uit een rijdende vrachtwagen gegooid.

De mannen, die in de oplegger zaten, dumpten de zakken tussen parkeerplaats Patiel en de heuvel Kruisberg.

Gevaarlijke dampen
Om de witte zakken kwijt te raken, sneden de verstekelingen het zeil van de laadruimte kapot. In de zakken van 25 kilo zit een poederachtige substantie die bij aanraking met vloeistof gevaarlijke dampen veroorzaakt.

Vermoeden
De vrachtwagenchauffeur belde het alarmnummer, omdat hij vermoedde dat er verstekelingen in zijn vrachtwagen zaten. Bij Maastricht Aachen Airport ter hoogte van de marechausseebridage zette hij zijn voertuig aan de kant. De mannen zagen toen hun kans schoon en kropen door het gat in de laadruimte. Ze sloegen op de vlucht, maar konden niet veel later in de kraag worden gevat door de Marechaussee.

Op zoek
De mannen in de leeftijd van 16 tot 27 jaar met vermoedelijk de Eritrese nationaliteit zijn aangehouden voor het vernielen van de vrachtwagen en de lading. De Marechaussee is nog op zoek naar de vijf gedumpte zakken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen