Overslaan en naar de inhoud gaan

Verstekelingen in vrachtwagen dumpen zakken langs A2

Geplaatst opwoensdag 30 mei 2018 - 13:52

Vijf verstekelingen hebben woensdagmorgen op de A2 vijf zakken met een gevaarlijk schoonmaakmiddel uit een rijdende vrachtwagen gegooid.

De mannen, die in de oplegger zaten, dumpten de zakken tussen parkeerplaats Patiel en de heuvel Kruisberg.

Gevaarlijke dampen
Om de witte zakken kwijt te raken, sneden de verstekelingen het zeil van de laadruimte kapot. In de zakken van 25 kilo zit een poederachtige substantie die bij aanraking met vloeistof gevaarlijke dampen veroorzaakt.

Vermoeden
De vrachtwagenchauffeur belde het alarmnummer, omdat hij vermoedde dat er verstekelingen in zijn vrachtwagen zaten. Bij Maastricht Aachen Airport ter hoogte van de marechausseebridage zette hij zijn voertuig aan de kant. De mannen zagen toen hun kans schoon en kropen door het gat in de laadruimte. Ze sloegen op de vlucht, maar konden niet veel later in de kraag worden gevat door de Marechaussee.

Op zoek
De mannen in de leeftijd van 16 tot 27 jaar met vermoedelijk de Eritrese nationaliteit zijn aangehouden voor het vernielen van de vrachtwagen en de lading. De Marechaussee is nog op zoek naar de vijf gedumpte zakken.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen