Overslaan en naar de inhoud gaan

Verstappen zegt klaar te zijn voor race op Hungaroring

Geplaatst opdinsdag 27 juli 2021 - 20:30

Max Verstappen is klaar om te racen en blij komend weekeinde achter het stuur te kruipen van zijn Red Bull-bolide voor de Grote Prijs van Hongarije.

De crash op Silverstone, waar hij met 300 kilometer per uur de baan afvloog na te zijn aangereden door concurrent Lewis Hamilton, heeft de Nederlandse coureur naar eigen zeggen fysiek goed verwerkt.

Gekneusd
"Ik ben een beetje gekneusd natuurlijk, maar dat is normaal na zo'n enorme klap. Maar ik train en voel me goed". Verstappen vertelde dat hij langdurig in de simulator heeft geoefend om te testen hoe zijn lichaam zou reageren op urenlang zitten in dezelfde houding achter een scherm. "Ik voelde me echt prima en dat maakt me positief richting het weekend. Ik ben absoluut klaar om ervoor te gaan".

Ophef
Op het incident met Hamilton, die de Britse GP won ondanks tien seconden tijdstraf, wilde hij niet diep ingaan. "Veel heb ik niet te zeggen over alle ophef in de media. Om eerlijk te zijn ben ik niet geïnteresseerd daar bij betrokken te raken. Ik weet wat er is gebeurd op Silverstone, want ik zat in de auto. Natuurlijk heb ik zo mijn ideeën over hoe mijn race afliep, maar nu concentreer ik me slechts om ervoor te dat we zo goed mogelijk voor de dag komen op het circuit en aan de leiding blijven in het kampioenschap".

Videoconferentie
Verstappen laat de behandeling van de zaak rond de crash - donderdagmiddag houdt de FIA daarover een videoconferentie - graag over aan de teamofficials van Red Bull. "Mijn taak is dezelfde als altijd - het allerbeste van mezelf geven en zondag proberen te winnen."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen