Overslaan en naar de inhoud gaan

Verstappen wint nog een verkiezing onder teambazen

Geplaatst opmaandag 27 december 2021 - 15:29

De tien teambazen uit de Formule 1 hebben Max Verstappen gekozen tot coureur van het jaar. De Nederlandse coureur van Red Bull kreeg 21 punten meer dan Lewis Hamilton, die hij afgelopen seizoen ook aftroefde in de strijd om de wereldtitel.

Aan de verkiezing van de Formule 1 deden de bazen van alle renstallen mee, onder wie Toto Wolff (Mercedes) en Christian Horner (Red Bull).

Winst
Zij dienden allemaal een top 10 in. De puntentelling was hetzelfde als in de races, uiteenlopend van 25 punten voor de nummer 1 tot 1 punt voor de nummer 10. Verstappen kreeg 213 punten, Hamilton 192. De Brit Lando Norris (McLaren) eindigde met 110 punten als derde. Sergio PĂ©rez, de Mexicaanse teamgenoot van Verstappen bij Red Bull, haalde de top 10 niet.

Vakmagazine Autosport
In een vergelijkbare verkiezing van het vakmagazine Autosport eindigde Verstappen ook bovenaan, met 14 punten meer dan Hamilton. Ook hier werd Norris derde. Teambaas Mattia Binotto van Ferrari deed niet mee aan deze verkiezing. Zijn negen collega's stemden wel.

Lees ook: Teambazen vinden Verstappen eindelijk de beste coureur

Wereldkampioen
Verstappen won de Autosport-stemming voor het eerst. De coureur van Red Bull schreef ruim twee weken geleden de slotrace van het seizoen in Abu Dhabi op zijn naam en werd zo de eerste Nederlandse wereldkampioen in de Formule 1.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen