Overslaan en naar de inhoud gaan

Verstappen wil opheldering over glad asfalt Istanboel

Geplaatst opvrijdag 13 november 2020 - 16:17

Max Verstappen wil samen met de andere coureurs uit de Formule 1 opheldering over de staat van het circuit in Istanboel

"De grip hier kan niet slechter worden, het is alsof we op ijs rijden", zei de coureur van Red Bull op Verstappen.com na de trainingen voor de Grote Prijs van Turkije, waarin hij in beide sessies ondanks het gladde asfalt de snelste was.

Lees ook: Verstappen ook in tweede training Turkije de snelste

Spikes
"Ik hoop dat het niet gaat regenen, want dan moeten we op spikes gaan rijden. We zullen het er tijdens de rijdersvergadering over hebben waarom hier het asfalt zo glad is. We zijn 5 seconden langzamer dan wat we hier hadden moeten rijden", vervolgde de coureur van Red Bull. Hij was niettemin tevreden over de trainingen. "Over het algemeen was het een positieve dag. De auto werkte goed en daar ben ik best wel blij mee."

Nieuw asfalt
Vooral in de eerste training hadden de coureurs veel moeite om hun bolides onder controle te houden op de gladde baan. Istanbul Park, waar in 2011 voor het laatst een race in de Formule 1 was gereden, had speciaal voor de terugkeer van de koningsklasse het asfalt op het circuit vernieuwd. Het was voor alle coureurs zoeken naar grip.

In de tweede training ging het tempo omhoog omdat de baan was opgedroogd en er iets meer grip was. Toch kwamen Verstappen en de andere coureurs nog niet in de buurt van de tijden die voorheen werden gereden in Istanboel.

Revanche
De coureurs van Mercedes deden het in de eerste training rustig aan, in de tweede sessie klokte Valtteri Bottas de derde tijd en kampioenschapsleider Lewis Hamilton de vierde. "Mercedes zal zijn zaakjes morgen wel voor elkaar hebben. Ik hoop dat de baan beter zal worden en dat we competitief zijn tijdens de kwalificatie. In de race weet je nooit wat er gaat gebeuren", aldus Verstappen, die er veel aan gelegen is in Turkije goed te presteren. In de vorig race op het circuit van Imola was hij op weg naar een knappe tweede plaats, toen hij ineens uitviel door een klapband.

Klapband
Bandenleverancier Pirelli kwam vrijdag met een verklaring over die klapband. De Italiaanse fabrikant had de flarden rubber onderzocht en sneetjes in het loopvlak en de zijkant van de rechterachterband gevonden. Het duidt erop dat Verstappen de schade vermoedelijk heeft opgelopen door over brokstukken te rijden.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen