Overslaan en naar de inhoud gaan

Verstappen wil eigen circuit en museum na racepensioen

Geplaatst opdinsdag 8 oktober 2019 - 10:59

Max Verstappen is met zijn 22 jaar nog lang niet toe aan zijn racepensioen, maar toch denkt hij al na over wat hij op zijn 'oude dag' wil doen.

"Een droom is om uiteindelijk ook een eigen circuit met bijbehorend museum te hebben, waarin de raceauto’s staan die ik door de jaren heen verzameld heb", zegt de Red Bull-coureur op zijn eigen website.

Oude auto's
Verstappen krijgt na elk seizoen de auto waarmee hij in de F1 heeft gescheurd. Hoewel de liefhebber daar grof geld voor wil betalen, heeft de Limburger andere plannen met zijn oude bolides. "Ik wil ze ook niet verkopen, maar houden en er uiteindelijk een museum omheen bouwen. In de Max Verstappen store in Swalmen heeft mijn eerste auto, de Toro Rosso uit 2015, al gestaan. Nu is er de Toro Rosso uit 2016 te bewonderen."

GP Japan
Dit weekend staat de Grand Prix van Japan op het programma. Op het circuit van Suzuka hoopt hij zijn Red Bull-bolide naar de eerste plek sturen. Het Japanse asfalt ligt hem goed. Verstappen eindigde in 2016 en 2017 als tweede op Suzuka, vorig jaar werd hij derde achter de Mercedessen van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. "Het zou geweldig zijn als we zondag nog één stapje hoger kunnen eindigen."

Lees ook: Verstappen wil op hoogste trede Japans ereschavot

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen