Overslaan en naar de inhoud gaan

Verstappen wil duidelijkheid over wat wel en wat niet mag

Geplaatst opdonderdag 15 april 2021 - 18:45

Max Verstappen gaat het met de andere Formule 1-coureurs hebben over hoe omgegaan zou moeten worden met de baanlimieten.

Om die zogeheten track limits was na de eerste race van het seizoen veel te doen, aangezien die een doorslaggevende rol vervulden bij het duel tussen Verstappen en de uiteindelijke winnaar Lewis Hamilton.

Discussie
De wedstrijdleiding stond toe dat Hamilton en andere coureurs herhaaldelijk de baanlimieten bij bocht vier overschreden, maar stond niet toe dat Verstappen diezelfde baanlimieten doorkruiste toen hij Hamilton inhaalde. Dat laatste was in lijn met de reglementen, maar er was wel discussie of coureurs geen misbruik maakten door de limieten te overschrijden op niet-inhaalmomenten.

Lees ook: Verstappen: 'Liever eerste met een penalty dan zo tweede'

Duidelijker
"Wat er gebeurd is, is gebeurd", zegt Verstappen op zijn website Verstappen.com. "Maar ik denk wel dat het duidelijker moet zijn wat er wel en niet mag als je tijdens een race alleen rijdt. Dat inhalen buiten de track limits niet mag, snap ik en dat is prima. Maar dan zou je in je eentje ook niet wijd moeten mogen gaan. We gaan het daar wel over hebben en dan zien we wel wat daaruit voortkomt."

'Altijd een eerlijk gevecht'
Verstappen vond het duel met Hamilton overigens wel een faire strijd. "Ik denk dat de Formule 1 en de toeschouwers dat wel mooi vinden. Ik richt me op mezelf en we proberen het beste eruit te halen. Na het duel met Lewis in Bahrein, was ik natuurlijk teleurgesteld dat ik tweede werd, maar met Lewis is het wel altijd een eerlijk gevecht. Hard, maar het loopt eigenlijk altijd wel goed af en ik kan goed opschieten met Lewis, dus dat is prima."

Imola
Dit weekend komen Verstappen, Hamilton en de achttien andere Formule 1-coureurs in actie op het circuit van Imola. Daar wordt de GP Emilia-Romagna verreden. De race is zondag vanaf 15:00 uur live te volgen via L1 Radio en het liveblog op 1Limburg.

In de nieuwste aflevering van Pitlane wordt vooruitgeblikt op de GP Emilia-Romagna:

L1
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen