Overslaan en naar de inhoud gaan

Verstappen wil duidelijkheid over wat wel en wat niet mag

Geplaatst opdonderdag 15 april 2021 - 18:45

Max Verstappen gaat het met de andere Formule 1-coureurs hebben over hoe omgegaan zou moeten worden met de baanlimieten.

Om die zogeheten track limits was na de eerste race van het seizoen veel te doen, aangezien die een doorslaggevende rol vervulden bij het duel tussen Verstappen en de uiteindelijke winnaar Lewis Hamilton.

Discussie
De wedstrijdleiding stond toe dat Hamilton en andere coureurs herhaaldelijk de baanlimieten bij bocht vier overschreden, maar stond niet toe dat Verstappen diezelfde baanlimieten doorkruiste toen hij Hamilton inhaalde. Dat laatste was in lijn met de reglementen, maar er was wel discussie of coureurs geen misbruik maakten door de limieten te overschrijden op niet-inhaalmomenten.

Lees ook: Verstappen: 'Liever eerste met een penalty dan zo tweede'

Duidelijker
"Wat er gebeurd is, is gebeurd", zegt Verstappen op zijn website Verstappen.com. "Maar ik denk wel dat het duidelijker moet zijn wat er wel en niet mag als je tijdens een race alleen rijdt. Dat inhalen buiten de track limits niet mag, snap ik en dat is prima. Maar dan zou je in je eentje ook niet wijd moeten mogen gaan. We gaan het daar wel over hebben en dan zien we wel wat daaruit voortkomt."

'Altijd een eerlijk gevecht'
Verstappen vond het duel met Hamilton overigens wel een faire strijd. "Ik denk dat de Formule 1 en de toeschouwers dat wel mooi vinden. Ik richt me op mezelf en we proberen het beste eruit te halen. Na het duel met Lewis in Bahrein, was ik natuurlijk teleurgesteld dat ik tweede werd, maar met Lewis is het wel altijd een eerlijk gevecht. Hard, maar het loopt eigenlijk altijd wel goed af en ik kan goed opschieten met Lewis, dus dat is prima."

Imola
Dit weekend komen Verstappen, Hamilton en de achttien andere Formule 1-coureurs in actie op het circuit van Imola. Daar wordt de GP Emilia-Romagna verreden. De race is zondag vanaf 15:00 uur live te volgen via L1 Radio en het liveblog op 1Limburg.

In de nieuwste aflevering van Pitlane wordt vooruitgeblikt op de GP Emilia-Romagna:

L1
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen