Overslaan en naar de inhoud gaan

Verstappen wijt uitvalbeurt aan kwaliteit van Pirelli-banden

Geplaatst opzondag 6 juni 2021 - 17:52

Max Verstappen denkt dat zijn uitvalbeurt in de Grote Prijs van Azerbeidzjan te wijten is aan de kwaliteit van de Pirelli-banden. Vijf rondes voor het einde klapte de linkerachterband van de Red Bull van Verstappen, die op dat moment onbedreigd aan kop reed.

"Pirelli zal wel weer zeggen dat het kwam door carbon-deeltjes op de baan. Maar feit is dat hier weer een band is geploft; niet alleen bij mij, maar ook bij Stroll", zei de Limburger bij Ziggo Sport.

Lees ook: Verstappen crasht, grijpt naast zege, maar houdt WK-leiding

Lange stint op harde band
Na dertig rondes kreeg de Canadese coureur Stroll op het rechte stuk te maken met een ploffende achterband. Verstappen overkwam hetzelfde in de slotfase van de race. De coureur zei dat hij zeker niet te veel van zijn banden had geëist. "Ik controleerde de wedstrijd. Ik moest een heel lange stint rijden op de harde band en probeerde gewoon steeds te 'matchen' wat ze qua rondetijden achter me reden. Ik wilde de band niet te zwaar belasten en dat heb ik ook niet gedaan. Soms is dit een klotesport als zoiets op het einde gebeurt."

'Voelde comfortabel'
Volgens Verstappen wees niets erop dat zijn banden versleten waren. "Het voelde heel comfortabel aan, ik voelde niets van vibraties." Red Bull gaat nog in gesprek met Pirelli, om een oorzaak te vinden. "Natuurlijk, maar ik weet de uitkomst. wel. Het zal wel iets met afgebroken stukjes carbon op de baan te maken hebben", zei Verstappen cynisch. "Kijk, zij vinden het natuurlijk ook niet fijn wat hier vandaag is gebeurd. Uiteindelijk verandert het niets aan mijn wedstrijd. Met een beetje geluk sta ik nog steeds eerste in het kampioenschap, maar ik had hier een veel groter gat kunnen slaan."

Zijn vader Jos Verstappen schreef op Twitter 'wat een grap' onder een bericht van Pirelli met als kop 'de ingrediënten voor de overwinning', met daarbij de mogelijke bandenkeuzes voor de coureurs in Bakoe.

'Max verdiende de zege'
Sergio Pérez won de race en was dolblij met zijn eerste overwinning voor Red Bull in de Formule 1, maar de Mexicaanse coureur leefde ook mee met zijn teamgenoot Max Verstappen. "Het spijt me heel erg voor Max, hij verdiende de zege", zei Pérez na afloop. "We hadden hier een één-twee moeten scoren."

Lees hier het raceverslag terug: Verstappen crasht door klapband in Bakoe

Beetje lachen
Verstappen, zwaar gedesillusioneerd na zijn uitvalbeurt, kon na de race al weer een beetje lachen. Hij keek samen met teambaas Christian Horner en topadviseur Helmut Marko van Red Bull goedkeurend toe hoe Pérez op de hoogste trede van het podium stond. Dankzij de fout van Hamilton, hij verremde zich bij de herstart en eindigde buiten de punten, en de winst van de Mexicaan, gaat Verstappen nog steeds aan kop van het WK-klassement.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen