Overslaan en naar de inhoud gaan

Verstappen: 'We waren te langzaam tegen Mercedes'

Geplaatst opzondag 12 juli 2020 - 18:16

Max Verstappen kon in de tweede race van het nieuwe Formule 1-seizoen geen bedreiging vormen voor de twee Mercedessen.

De Red Bull-coureur finishte als derde achter winnaar Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. "Ik heb het geprobeerd, maar we waren iets te langzaam", zei hij over het gevecht met Mercedes.

'Werk te verrichten'
De Limburger lag het grootste deel van de race op de tweede plaats, op ruime achterstand van Hamilton. In de slotfase had hij echter in enkele bochten moeite met zijn wagen en gaf hij aan dat de banden niet meer zo goed waren. Bottas kwam toen snel dichterbij. "Toen Valtteri me voorbij kwam, heb ik het hem nog moeilijk gemaakt. Maar ik kon het niet voorkomen", zei Verstappen. "We hebben nog werk te verrichten", wees hij op het verschil met Mercedes.

Pitstop
De coureur gaf aan dat hij er alles uit had gehaald. "Het is ook niet dat ik het rustig aan doe, want ik kon aan het einde van de wedstrijd nog een vrije pitstop maken." Ondanks de tweede pitstop kwam hij alsnog voor zijn teamgenoot Alexander Albon terug op de baan.

Verstappen noemde het duel met Bottas aan het einde "leuk". "Hij was wat later gestopt en had dus ook betere banden. Het was in ieder geval een leuk gevecht, want de rest van de race was vrij saai. We hadden geen kans tegen Hamilton en tegen Mercedes in het geheel. De derde plaats was het maximaal haalbare."

Hongarije
Volgens de Red Bull-coureur zal Mercedes over een week bij de Grote Prijs van Hongarije ook snel zijn. "Misschien kunnen we daar een beetje meer. We willen om de zege strijden, maar het is nu zoals het is."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen