Overslaan en naar de inhoud gaan

Verstappen 'voorzichtig' van de Cauberg af in zeepkist

Geplaatst opzaterdag 16 mei 2015 - 18:40

Tijdens de Redbull Zeepkistenrace in Valkenburg zagen duizenden mensen Formule 1-coureur Max Verstappen naar beneden rollen.

Verstappen nam geen enkel risico. Hij remde tijdig af voor de jumps en ook op de rechte stukken zat hij voortdurend aan de rem.

15.000 toeschouwers
Volgens de organisatie stonden er tijdens Verstappens run zo'n 15.000 mensen langs het parcours. De race in Valkenburg wordt de spectaculairste editie tot nu toe genoemd, omdat het dalingspercentage hoger is dan normaal (12 procent). Het parcours is meer dan 480 meter lang.

Monaco
Verstappen verruilt aankomend weekend de zeepkist voor zijn vertrouwde Formule 1-bolide. In Monaco zal hij, net als in Valkenburg, opnieuw proberen om aan de finish te komen. Verstappen zal, in tegenstelling tot op de Cauberg, in de straten van Monaco wél de nodige risico's nemen om tot een top-klassering te komen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Burgemeester Eurlings test parcours Cauberg in zeepkist
Limburg in beeld voor WK-ploegentijdrit
Tien Limburgse teams in zeepkistenrace Valkenburg
Amstel Gold Race live te volgen via 1Limburg
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen