Overslaan en naar de inhoud gaan

Verstappen is voorbereid op tyfoon: 'Speedboot ligt klaar'

Geplaatst opdonderdag 10 oktober 2019 - 8:35

Het Formule 1-programma van de Grand Prix van Japan wordt mogelijk aangepast vanwege de naderende tyfoon Hagibis. Max Verstappen is in ieder geval op alles voorbereid.

"Ik heb mijn speedboot klaar liggen, dus ik ben er klaar voor", zei de Limburgse coureur met een knipoog op de persconferentie.

Tyfoon
Naar verwachting trekt de tropische storm zaterdag over het zuidoosten van het Japan. Met name in de steden Tokio, Yokohama en Toyota worden problemen verwacht.

De Formule 1 op het circuit van Suzuka, zo'n 300 kilometer van Tokio, ondervindt vermoedelijk ook hinder van Hagibis. Daarom is de kans aanwezig dat de kwalificatie op zondagochtend wordt gehouden, enkele uren voor de race, in plaats van op zaterdag.

Veiligheid
Alle betrokken partijen houden de situatie scherp in de gaten, lieten ze donderdag in een korte verklaring weten. "We doen er alles aan om het Formule 1-programma zo min mogelijk te verstoren, maar de veiligheid van de fans, de coureurs en iedereen op het circuit heeft de hoogste prioriteit."

Om wat ruimte te krijgen om te kunnen schuiven in het programma, heeft de organisatie alle onderdelen van de Formule 4 op Suzuka geschrapt.

WK rugby
De organisatie van het WK rugby op het Aziatische eiland besloot voor zaterdag al twee wedstrijden te schrappen. De duels Nieuw-Zeeland - Italië en Engeland - Frankrijk zijn uit veiligheidsoverwegingen geschrapt en omgezet in een reglementaire 0-0. Mogelijk moet zondag in Yokohama ook de wedstrijd tussen Japan en Schotland worden gecanceld.

Het is de eerste keer in de geschiedenis van het WK rugby, begonnen in 1987, dat wedstrijden worden geschrapt.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen