Overslaan en naar de inhoud gaan

Verstappen is voorbereid op tyfoon: 'Speedboot ligt klaar'

Geplaatst opdonderdag 10 oktober 2019 - 8:35

Het Formule 1-programma van de Grand Prix van Japan wordt mogelijk aangepast vanwege de naderende tyfoon Hagibis. Max Verstappen is in ieder geval op alles voorbereid.

"Ik heb mijn speedboot klaar liggen, dus ik ben er klaar voor", zei de Limburgse coureur met een knipoog op de persconferentie.

Tyfoon
Naar verwachting trekt de tropische storm zaterdag over het zuidoosten van het Japan. Met name in de steden Tokio, Yokohama en Toyota worden problemen verwacht.

De Formule 1 op het circuit van Suzuka, zo'n 300 kilometer van Tokio, ondervindt vermoedelijk ook hinder van Hagibis. Daarom is de kans aanwezig dat de kwalificatie op zondagochtend wordt gehouden, enkele uren voor de race, in plaats van op zaterdag.

Veiligheid
Alle betrokken partijen houden de situatie scherp in de gaten, lieten ze donderdag in een korte verklaring weten. "We doen er alles aan om het Formule 1-programma zo min mogelijk te verstoren, maar de veiligheid van de fans, de coureurs en iedereen op het circuit heeft de hoogste prioriteit."

Om wat ruimte te krijgen om te kunnen schuiven in het programma, heeft de organisatie alle onderdelen van de Formule 4 op Suzuka geschrapt.

WK rugby
De organisatie van het WK rugby op het Aziatische eiland besloot voor zaterdag al twee wedstrijden te schrappen. De duels Nieuw-Zeeland - Italië en Engeland - Frankrijk zijn uit veiligheidsoverwegingen geschrapt en omgezet in een reglementaire 0-0. Mogelijk moet zondag in Yokohama ook de wedstrijd tussen Japan en Schotland worden gecanceld.

Het is de eerste keer in de geschiedenis van het WK rugby, begonnen in 1987, dat wedstrijden worden geschrapt.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen