Overslaan en naar de inhoud gaan

Verstappen is voorbereid op tyfoon: 'Speedboot ligt klaar'

Geplaatst opdonderdag 10 oktober 2019 - 8:35

Het Formule 1-programma van de Grand Prix van Japan wordt mogelijk aangepast vanwege de naderende tyfoon Hagibis. Max Verstappen is in ieder geval op alles voorbereid.

"Ik heb mijn speedboot klaar liggen, dus ik ben er klaar voor", zei de Limburgse coureur met een knipoog op de persconferentie.

Tyfoon
Naar verwachting trekt de tropische storm zaterdag over het zuidoosten van het Japan. Met name in de steden Tokio, Yokohama en Toyota worden problemen verwacht.

De Formule 1 op het circuit van Suzuka, zo'n 300 kilometer van Tokio, ondervindt vermoedelijk ook hinder van Hagibis. Daarom is de kans aanwezig dat de kwalificatie op zondagochtend wordt gehouden, enkele uren voor de race, in plaats van op zaterdag.

Veiligheid
Alle betrokken partijen houden de situatie scherp in de gaten, lieten ze donderdag in een korte verklaring weten. "We doen er alles aan om het Formule 1-programma zo min mogelijk te verstoren, maar de veiligheid van de fans, de coureurs en iedereen op het circuit heeft de hoogste prioriteit."

Om wat ruimte te krijgen om te kunnen schuiven in het programma, heeft de organisatie alle onderdelen van de Formule 4 op Suzuka geschrapt.

WK rugby
De organisatie van het WK rugby op het Aziatische eiland besloot voor zaterdag al twee wedstrijden te schrappen. De duels Nieuw-Zeeland - Italiƫ en Engeland - Frankrijk zijn uit veiligheidsoverwegingen geschrapt en omgezet in een reglementaire 0-0. Mogelijk moet zondag in Yokohama ook de wedstrijd tussen Japan en Schotland worden gecanceld.

Het is de eerste keer in de geschiedenis van het WK rugby, begonnen in 1987, dat wedstrijden worden geschrapt.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen