Overslaan en naar de inhoud gaan

Verstappen voelt zich kalm in wereldtitelstrijd met Hamilton

Geplaatst opdinsdag 30 november 2021 - 20:02

Met nog twee races te gaan is de spanning in de Formule 1 hoog opgelopen. WK-leider Max Verstappen lijkt echter van enige nervositeit geen last te hebben.

"Ik voel me kalm", verzekert de kopman van Red Bull in de aanloop naar de Grand Prix van Saudi-Arabië, zondag op het gloednieuwe stratencircuit in Djedda.

'We zien vanzelf waar we gaan eindigen'
"Ik weet van mezelf dat ik altijd zal proberen om het zo goed mogelijk te doen", vervolgt Verstappen, die in de WK-stand een voorsprong van acht punten heeft op zijn Britse rivaal Lewis Hamilton (Mercedes). "We zien vanzelf waar we gaan eindigen. Er is nog niets beslist en we zijn allemaal klaar voor deze uitdaging. Er moet nog veel worden geracet. Het wordt een spannende afsluiting van het seizoen waarin we alles gaan geven. Dat is zeker."

Nieuw
Verstappen is benieuwd naar zijn eerste ervaringen op het rappe circuit in Djedda. "Ik heb de baan op de simulator gereden en het lijkt een heel snelle baan, dus er is geen ruimte voor fouten. Natuurlijk is er altijd nog een beetje giswerk, aangezien we daar nog niet op het circuit hebben gereden. Het wordt interessant en ik kijk uit naar de uitdaging. Het was leuk om dit jaar weer naar andere circuits te gaan."

Podiumplek
Verstappen eindigde ruim een week geleden als tweede achter Hamilton bij de Grote Prijs van Qatar. Vanaf de zevende startplaats wist de 24-jarige Limburger toch nog het podium te halen en daardoor de schade in de WK-stand nog enigszins te beperken.

Snelheid
"Het was niet slecht en het was niet al te goed", blikt Verstappen terug. "Ik was positief verrast door de inhaalmogelijkheden daar, de start was goed en dat was ook nodig natuurlijk na mijn penalty. We misten nog wel behoorlijk wat snelheid in vergelijking met Mercedes, dus we zullen zien hoe we komend weekeinde doorkomen. Het circuit in Qatar was absoluut een van mijn favorieten, het was erg leuk om te rijden."

Wereldtitel of niet?
Als Verstappen zondag in Saudi-Arabië de race wint én de snelste ronde rijdt, goed voor 26 punten, is hij wereldkampioen als Hamilton niet verder komt dan de zesde plaats (acht punten). Wanneer de Brit buiten de punten eindigt, heeft Verstappen aan de tweede plek genoeg om de titel te pakken. De kans is echter groot dat de wereldtitelstrijd pas wordt beslist in de laatste race van het seizoen in Abu Dhabi, op 12 december.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen