Overslaan en naar de inhoud gaan

Verstappen: 'Vierde of vijfde plek is goed resultaat'

Geplaatst opzondag 29 september 2019 - 9:31

"Als we naar een vierde of vijfde plek kunnen rijden, doen we het goed", zegt Max Verstappen.

De Limburgse coureur van Red Bull start zondag in het Russische Sotsji vanaf de negende plek.

Gridstraf
Hij zette in de kwalificatie weliswaar de vierde tijd neer, maar de nieuwe verbrandingsmotor die hij in zijn Red Bull heeft gekregen leverde hem een gridstraf op. Daardoor moet hij vijf plaatsen naar achteren op de startopstelling. "Hopelijk verloopt de start zonder problemen", aldus Verstappen.

Pole position
Charles Leclerc vertrekt voor de vierde race op rij vanaf pole position. De Monegask zette in zijn Ferrari opnieuw de beste tijd neer in de kwalificatie. Leclerc was ruim vier tienden sneller dan Lewis Hamilton. De regerend wereldkampioen en WK-leider klokte in zijn Mercedes de tweede tijd. Sebastian Vettel (Ferrari) en Valtteri Bottas (Mercedes) vormen de tweede startrij.

Niet verder dan vijfde
Verstappen eindigde de afgelopen twee jaar als vijfde op het circuit van Sotsji. Dat is vooralsnog zijn beste prestatie bij de Russische GP.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen